Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати томатну пасту
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати томатну пасту

Саме час запастися томатною пастою

7 лютого 2022, 23:47
Поділіться публікацією:

Приготувати томатну пасту на зиму самостійно дуже легко. Розповідаємо, як зробити смачну томатну пасту вдома. Саме час запастися томатною пастою. Погодьтеся, що приготовлена паста вдома перевершує покупну як на смак, так і на користь, пише Радіо MAXIMUM.

Як приготувати томатну пасту

Рецепт - фото з відкритих джерел

Для приготування домашньої томатної пасти об'ємом 1,5 літра знадобляться свіжі помідори (8 кг) та стерильні банки. Виберіть зрілі, червоні, м'які томати. Потім промийте їх і наріжте на 4-6 частин. Після чого складіть у каструлю і поставте на вогонь. Готуйте помідори на середньому вогні близько 40 хвилин після закипання. Далі, коли отримаєте м'яку консистенцію, схожу на кашу, протріть розварену масу через дрібне сито: так ви видалите непотрібні шкірку та насіння.

Тепер отриманий томатний сік уварюють на слабкому вогні близько 2 годин, перевіряючи його хоча б раз на 20 хвилин і помішуючи. Зазначимо, що паста почне густіти з дна, тому потрібно буде постійно помішувати її, поки не досягнете потрібного ступеня густини. Потім розкладіть пасту в підготовлені баночки, закрутіть і залиште остигати догори дном, накривши рушником. Смачним вам заготівлям!

Нагадаємо, якщо ви не знаєте, яким десертом порадувати себе або близьких, при цьому не маєте дуже хороших кулінарних навичок і хочете, щоб процес не вимагав випічки, торт "Бите скло" буде відмінним варіантом. Про те, як приготувати популярний та смачний десерт зі сметани та желе. Спочатку необхідно зробити желе. Найкраще вибрати кілька різних смаків, щоб торт виглядав яскравішим і мав більш насичений смак (наприклад, вишня, апельсин, ківі).

Желе можна зробити за інструкцією від виробника на упаковці. Зазвичай для кожного з видів потрібно взяти сотейник і розвести сухий концентрат у воді (кип'яченій, але охолодженій). Потім перемішати і залишити набухати хвилин на 40. Коли желатин набухне в желе, потрібно поставити каструлю на плиту і підігріти доти, поки всі крупинки не розчиняться. Тут важливо простежити, щоби маса не почала закипати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини