Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Якщо ви не знаєте, яким десертом порадувати себе або близьких, при цьому не маєте дуже гарних кулінарних навичок і хочете, щоб процес не вимагав випічки, торт "Бите скло" буде відмінним варіантом. Про те, як приготувати популярний та смачний десерт зі сметани та желе, розповів "Апостроф".
Бите скло - фото: Смачно24
Вам знадобиться:
концентрат желе (три упаковки з різними смаками);
сметана (500 г);
вода (150 мл);
цукор (120 г);
желатин (25 г);
ванілін (щіпка).
Приготування:
Спочатку необхідно зробити желе. Найкраще обрати кілька різних смаків, щоб торт виглядав яскравішим і мав більш насичений смак (наприклад, вишня, апельсин, ківі).
Желе можна зробити за інструкцією від виробника на упаковці. Зазвичай, для кожного з видів потрібно взяти сотейник і розвести сухий концентрат у воді (кип'яченій, але охолодженій). Потім перемішати і залишити набухати на 40 хвилин.
Коли желатин у желе набухне, потрібно поставити каструлю на плиту і підігріти доти, доки всі крупинки не розчиняться. Тут важливо простежити, щоби маса не почала закипати.
Потім слід процідити желе та розлити в окремий посуд. Поставити у холодильник на кілька годин (оптимально на 2-3).
Після того, як желе застигне, його необхідно акуратно дістати і нарізати кубиком, і помістити всі види в одну ємність.
Тим часом необхідно замочити 25 г желатину в холодній кип'яченій воді (близько 150 мл) на 30 хвилин. Коли він повністю набухне, його потрібно підігріти, процідити та залишити остуджуватися.
У цей час можна зайнятися приготуванням маси зі сметани, цукру та ваніліну. Усі інгредієнти помістити в глибоку ємність та збити за допомогою міксера або віночка. Сюди ж додати желатин, що охолов, і збити все разом.
Потім потрібно взяти посуд, в якому десерт застигатиме, висипати туди шматочки желе, перемішати, і залити сумішшю зі сметани. Накрити ємність плівкою і залишити в холодильнику години на дві до повного застигання десерту.
Перед подачею необхідно перевернути ємність, в якій торт чекав застигання, і викласти його на тарілку.
Раніше на порталі "Коментарі" – найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі від Євгена Клопотенка.
Новини