Головна Новини Дозвілля рецепти Бите скло з желе та сметани: простий рецепт смачного десерту
commentss НОВИНИ Всі новини

Бите скло з желе та сметани: простий рецепт смачного десерту

Цей торт стане чудовим доповненням до вечірнього чаювання

2 лютого 2022, 13:02 comments1508
Поділіться публікацією:

Якщо ви не знаєте, яким десертом порадувати себе або близьких, при цьому не маєте дуже гарних кулінарних навичок і хочете, щоб процес не вимагав випічки, торт "Бите скло" буде відмінним варіантом. Про те, як приготувати популярний та смачний десерт зі сметани та желе, розповів "Апостроф".

Бите скло з желе та сметани: простий рецепт смачного десерту

Бите скло - фото: Смачно24

Вам знадобиться:

концентрат желе (три упаковки з різними смаками);

сметана (500 г);

вода (150 мл);

цукор (120 г);

желатин (25 г);

ванілін (щіпка).

Приготування:

Спочатку необхідно зробити желе. Найкраще обрати кілька різних смаків, щоб торт виглядав яскравішим і мав більш насичений смак (наприклад, вишня, апельсин, ківі).

Желе можна зробити за інструкцією від виробника на упаковці. Зазвичай, для кожного з видів потрібно взяти сотейник і розвести сухий концентрат у воді (кип'яченій, але охолодженій). Потім перемішати і залишити набухати на 40 хвилин.

Коли желатин у желе набухне, потрібно поставити каструлю на плиту і підігріти доти, доки всі крупинки не розчиняться. Тут важливо простежити, щоби маса не почала закипати.

Потім слід процідити желе та розлити в окремий посуд. Поставити у холодильник на кілька годин (оптимально на 2-3).

Після того, як желе застигне, його необхідно акуратно дістати і нарізати кубиком, і помістити всі види в одну ємність.

Тим часом необхідно замочити 25 г желатину в холодній кип'яченій воді (близько 150 мл) на 30 хвилин. Коли він повністю набухне, його потрібно підігріти, процідити та залишити остуджуватися.

У цей час можна зайнятися приготуванням маси зі сметани, цукру та ваніліну. Усі інгредієнти помістити в глибоку ємність та збити за допомогою міксера або віночка. Сюди ж додати желатин, що охолов, і збити все разом.

Потім потрібно взяти посуд, в якому десерт застигатиме, висипати туди шматочки желе, перемішати, і залити сумішшю зі сметани. Накрити ємність плівкою і залишити в холодильнику години на дві до повного застигання десерту.

Перед подачею необхідно перевернути ємність, в якій торт чекав застигання, і викласти його на тарілку.

Раніше на порталі "Коментарі" – найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі від Євгена Клопотенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини