Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати смачний глінтвейн: простий рецепт (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати смачний глінтвейн: простий рецепт (ВІДЕО)

Цей алкогольний напій, що зігріває, на основі червоного вина став дуже популярним у всьому світі. Пропонуємо і вам приготувати смачний глінтвейн за одним із наших рецептів.

20 грудня 2022, 05:25
Поділіться публікацією:








Глінтвейн — це популярний гарячий алкогольний напій, який вважається класичним супутником холодних та похмурих зимових вечорів. Він складається з вина, нагрітого до 70-80 ° С, цукру та спецій.

Як приготувати смачний глінтвейн: простий рецепт (ВІДЕО)

Глінтвейн/Фото з відкритих джерел

Перші рецепти близького до глінтвейну напою були відомі у Стародавньому Римі. Тоді вино змішували із прянощами, але не нагрівали. Справжнє гаряче вино з'явилося за часів Середньовіччя у країнах Північної Європи та Центральної Європи.

Класичний же глінтвейн прийшов до нас із Німеччини, бо саме там на різдвяних ярмарках, які проводилися на відкритому повітрі, прийнято було пити червоне вино, що допомагало не тільки підняти настрій, а й зігрітися. Згодом вино почали підігрівати та додавати до нього фрукти, цукор та різні спеції. Такий гарячий напій вирізнявся оригінальним смаковим букетом та швидко зігрівав.

Сьогодні відомі десятки рецептів домашнього глінтвейну: з водою або без, з різними спеціями та прянощами, з додаванням кави та молока, з яблуками, грушами та мандаринами, з алкоголем та без нього. Глінтвейн — це напій, який любить імпровізацію і щоразу виходить по-особливому ароматним.

Рецепт приготування домашнього глінтвейну:

Пропонуємо до вашої уваги найпростіших і найсмачніших рецептів домашнього глінтвейну. Дозвольте собі трохи розслабитися і провести атмосферний вечір за келихом цього пряного та зігріваючого напою!

Глінтвейн з апельсинами, яблуками та прянощами

Інгредієнти: 0.7 л напівсухого червоного вина, мед або цукор за смаком, 1 апельсин і 1 яблуко, 1 кориця, 1 зірочка бадяну, 1 суцвіття гвоздики, 2 горошини запашного перцю, 5 горошин чорного перцю, 1 кардамон, 1/4 год. імбиру, 1/4 ч.л мускатного горіха.

Приготування: у невелику каструлю складаємо всі спеції, наливаємо 100 мл води, перемішуємо, доводимо до кипіння, кип'ятимо хвилину, прибираємо з плити і даємо постояти 10 хвилин. Проціджуємо відвар і переливаємо в каструлю. Туди ж додаємо вино, цукор та нарізані скибочками фрукти.

Нагріваємо глінтвейн, помішуючи до температури 70-80°С. Кип'ятити вино не рекомендується, тому що легкі ароматні спирти при кип'ятінні випаровуються, а важкі залишаться, що призведе до появи присмаку спирту. Забираємо глінтвейн із плити. Залишаємо настоюватися під закритою кришкою 5 хвилин, потім подаємо в улюблених келихах або чашках.

Важливо: відвар із спецій можна не проціджувати, а всі інгредієнти одночасно скласти в каструлю – як показано на відео. Смак глінтвейну від цього не зміниться. Також можна додавати спеції за смаком, а яблука та апельсини замінити на айву, мандарини або груші.

Порада: намагайтеся використовувати цілі прянощі, а не мелені, тому що мелені спеції роблять глінтвейн каламутним і його складніше відфільтрувати. Не потрібно купувати дуже дорогі елітні вина для приготування глінтвейну, через додавання у вино прянощів та фруктів воно втратить весь букет ароматів. Але й дуже дешеві вина брати не варто.

Раніше "Коментарі" писали про те , що вчені пояснили, як кава і зелений чай пов'язані з ранньою смертю. Багато хто з нас не уявляє свого ранку без гарячого напою, що бадьорить — чай або кава.

Читайте також: Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО). Напередодні різдвяних та новорічних свят кожна господиня прагне приготувати незвичайну, а головне, смачну та бюджетну закуску.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини