Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати рататуй: рецепт овочевої запіканки з популярного мультфільму
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати рататуй: рецепт овочевої запіканки з популярного мультфільму

Так, зірковий кулінар Ектор Хіменес-Браво розповів у Instagram, як приготувати той самий рататуй з мультика.

19 січня 2022, 22:44
Поділіться публікацією:

Поки сезон овочів ще не минув, не проґавте можливості приготувати смачний рататуй. Ця страва стала популярною завдяки відомому мультфільму про щура. Так, зірковий кулінар Ектор Хіменес-Браво розповів у Instagram, як приготувати той самий рататуй з мультика. Зберігайте рецепт овочевої запіканки та побалуйте себе здоровою їжею.

Як приготувати рататуй: рецепт овочевої запіканки з популярного мультфільму

Рататуй - фото з відкритих джерел

Рататуй: покроковий рецепт

Інгредієнти:

Цукіні – 1 шт;

Кабачок – 1 шт;

Баклажан – 1 шт;

Рослинна олія;

Сіль, перець, цукор – за смаком;

Томати консервовані – 1 банку;

Часник – 2-3 зубчики;

Тимьян.

Спосіб приготування:

Цуккіні, кабачок, баклажан намагатиметься вибрати один діаметр. Наріжте їх на тонкі кільця, потім посоліть, поперчіть і полийте трохи олією.

У сотейнику на малому вогні підрум'яньте часник і чебрець, додайте помідори, посоліть, поцуржіть і поперчіть. Збийте у блендері до однорідної маси.

Соус вилийте на низ листа і викладіть овочі так, як показано на відео.

Накрийте пергаментом і надішліть запікати в розігріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин. Після цього зняти пергамент та запікати ще 10 хвилин при 180 градусах.

Нагадаємо, рататуй — популярне блюдо, яке прийшло до нас з французького Провансу. У класичному варіанті для приготування використовують прованські трави, що надають неймовірний аромат цій страві. Рататуй можна готувати як у сковороді, так і в духовці. Як готувати класичний овочевий рататуй у духовці, розповів кулінарний блог Bene Gusto. Знадобляться інгредієнти: два кабачки, два середні баклажани, одна велика цибулина, один болгарський перець, 6-7 середніх помідорів, три зубчики часнику, рослинна олія, 1 ч.л суміші прованських трав, сіль та перець.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини