Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Рататуй — популярна страва, яка прийшла до нас із французького Провансу. У класичному варіанті для приготування використовують прованські трави, які надають неймовірний аромат цій страві. Рататуй можна готувати як в сковороді, так і в духовці. Як готувати класичний овочевий рататуй в духовці, розповів кулінарний блог Bene Gusto.
Фото: bene-gusto.com
Знадобляться інгредієнти: два кабачка, два середніх баклажани, одна велика цибулина, один болгарський перець, 6-7 середніх помідорів, три зубчики часнику, рослинна олія, 1 ч.л суміші прованських трав, сіль і перець.
Для початку почистьте від шкірки помідори, які потрібні для приготування соусу. Зробіть на плодах хрестоподібний надріз і залийте окропом на 20-30 секунд. Після бланшування шкірку можна легко зняти.
Потім наріжте кубиками ріпчасту цибулю, солодкий перець і два помідори, пасеруйте на олії. Коли випарується зайва волога й овочі почнуть золотитися, додайте подрібнений часник, щіпку солі, мелений перець і прованські трави. Перемішайте і перебийте блендером.
Тепер наріжте овочі кружальцями завтовшки 4-5 міліметрів. На дно вогнетривкої форми викладіть соус, а потім укладайте овочі, чергуючи кабачок, помідор і баклажан. Заповніть всю форму. Зверху овочі змастіть рослинною олією, посоліть, поперчіть і додайте трохи суміші прованських трав.
Блюдо потрібно запікати в духовці близько 60 хвилин при температурі 180 градусів.
Раніше ми розповіли рецепт приготування популярної закуски з баклажанами.
Новини