Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Багато хто не уявляє жодного ранку без улюбленої кави, що заряджає енергією та настроєм на весь день. А приготування цього міцного напою – справжній ритуал. Тим часом професійний італійський кулінар розповів, як зробити каву ще смачнішою. Так, італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився на своєму YouTube-каналі корисними порадами, як правильно зварити смачну каву у турці. Весь секрет не лише у натуральних зернах.
Кава (фото з відкритих джерел)
Кілька секретів, які зроблять вашу каву ще смачнішою
Зерна краще змолоти самостійно, для турки помел має бути мінімальним — "у пил".
Використовуйте воду лише дистильовану або з фільтра.
Ідеальні пропорції – на 150 мілілітрів води – 15 грамів (1 столова ложка) щойно перемеленої кави.
Як зварити каву у турці
Висипте каву у турку.
Залийте холодною, можна кімнатної температури водою та відправте на слабкий вогонь, каву потрібно лише двічі перешкодити – на 30-й секунді та на 1 хвилині.
Зачекайте, поки кава не закипатиме, і відразу знімайте з вогню, розлийте у чашки та дайте постояти 2-4 хвилини. Після цього можна насолоджуватися смачною й ароматною кавою.
Нагадаємо, у зимовий період особливо хочеться експериментувати з різними гарячими напоями. Разом із тим, можна спробувати зробити їх ще й корисними. З настанням зими настав час внести необхідні зміни до свого раціону та способу життя, щоб ефективно боротися з холодами. Коли температура на вулиці значно знизилася, настав час переходити на напої, які допоможуть зігрітися. Ми розповімо вам кілька таких рецептів.
Чашка гарячого молока посилює смак, коли ви замочуєте у ній насіння анісу або палички ванілі. До цього потрібно буде додати ложку цукру або меду на смак, і ви отримаєте напій, що зігріває, без кофеїну, який корисно буде випити перед сном.
Новини