Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Броколі один з найкорисніших і водночас найделікатніших овочів на кухні. Щоб зберегти його яскравий зелений колір, ніжну текстуру та корисні властивості, важливо знати кілька перевірених технік приготування. Тому, зібрали три надійні методи, як приготувати броколі та поради, які допоможуть уникнути типових помилок.
Як правильно готувати броколі. Фото з відкритих джерел
Броколі містить багато вітаміну С, клітковини, антиоксидантів та фолієву кислоту. Але некоректне приготування брокколі може звести ці переваги нанівець. Овоч може стати сірим, млявим, а його структура кашоподібною. Щоб цього уникнути, варто враховувати мету, для чого саме готується броколі.
Суп із броколі популярна страва в багатьох кухнях. Для класичного овочевого супу броколі додається майже в самому кінці, вариться лише 2–3 хвилини, щоби зберегти текстуру. У випадку з крем-супом броколі можна варити довше, оскільки її все одно будуть подрібнювати — до 10-15 хвилин буде достатньо. Крім того, навіть якщо частина смаку броколі перейде у воду, це не буде проблемою, адже він залишиться в супі.
Щоб суп мав насичений смак, додайте броколі після обсмажування інших овочів, це дозволяє краще розкрити аромат.
Якщо ви готуєте салат, броколі має залишатися хрумкою. Для цього достатньо відварити її 2–3 хвилини після закипання води. Потім одразу ж охолодіть її під холодною проточною водою або занурте в миску з льодом. Це зупиняє процес варіння й зафіксує яскравий зелений колір.
Також можна додати у воду чайну ложку цукру та сіль, які підкреслять смак броколі й зроблять її м’якшою без втрати кольору.
Готування на пару найздоровіший спосіб приготувати броколі. Він зберігає більшість вітамінів, а структура овочу залишається ніжною. Вам не потрібна спеціальна пароварка, адже достатньо друшляка або ситечка та каструлі з кришкою. Закип’ятіть воду, поставте зверху друшляк з броколі, накрийте, і через 7–10 хвилин овоч буде готовий.
Якщо ви не хочете, щоб вода торкалася овочу, слідкуйте, щоб друшляк не торкався киплячої рідини. Інакше броколі втратить свою хрумкість.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чому варто пити каву з броколі.
Також "Коментарі" писали, як приготувати броколі в пивному клярі.