Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Брокколі – корисний та дуже універсальний продукт. Його можна додавати і в суп, і в овочеве рагу, і салат. І рецептів при цьому безліч. А ще з цього овочів можна приготувати повноцінну закуску. Так, кулінар Анатолій Добровольський показав у Instagram, як посмажити брокколі у клярі. Незвичайно у цьому рецепті те, що кляр – пивний. Ну що, гайда експериментувати на кухні.
Рецепт - фото з відкритих джерел
Брокколі, смажене у пивному клярі
Інгредієнти:
брокколі – 1 головка;
яйця – 1 штука;
борошно — 80 грамів;
пиво – 100 мілілітрів;
вершкове масло – 50 грамів;
сіль — на ваш смак.
Спосіб приготування:
Брокколі розділіть на суцвіття зручного розміру та киньте в окріп на 4 хвилини. Тоді дайте капусті охолонути.
Відокремте яйце від жовтка і збийте білок до пухкої піни.
У жовток додайте борошно, пиво та розтоплену олію. Посоліть та перемішайте до однорідності.
До цієї маси вилийте білок і перемішайте.
Обваліть брокколі в клярі і обсмажте на розігрітій сковороді до золотистої скориночки.
Смачного!
Нагадаємо, австралійські дослідники поєднали каву з броколі і запевняють, що цей напій дуже смачний, а головне корисний. У чому його секрет? Вчені в ході дослідження з'ясували, що більша частина австралійців споживають недостатню кількість овочів та фруктів. Але ж це джерело вітамінів та корисних речовин. Тому експерти вирішили поєднати зелень та улюблений багатьма ранковий напій — каву. Розробники спочатку висушили брокколі, потім подрібнили на порошок і радять людям додавати його у свій напій. За їх словами, дві столові ложки такого порошку еквівалентні одній порції овочів. Таким чином дослідники вирішили долучити людей до здорового способу життя і правильного харчування. До слова, цей зелений порошок ще можна додавати в супи, смузі та салати.
Новини