Головна Новини Дозвілля рецепти Як популярна їжа послаблює імунну систему
commentss НОВИНИ Всі новини

Як популярна їжа послаблює імунну систему

Вважається, що норма солі для дорослої людини - 3-5 грамів в день

8 травня 2021, 05:35
Поділіться публікацією:

Інтереси дуже солоною їжею не проходить безслідно для організму, і в першу чергу, це негативно відбивається на серцево-судинній системі.

Як популярна їжа послаблює імунну систему

Сіль затримує рідину (фото з відкритих джерел)

Сіль затримує рідину в нашому організмі, це давно доведено. Ще сто років тому французькі лікарі помітили: коли вони призначали пацієнтам дієту без солі, тиск знижувався, а самопочуття поліпшувалося, пише sm.news.

Вважається, що норма солі для дорослої людини — 3-5 грамів в день. Зараз люди в середньому вживають 10-20 грамів. З віком потрібно зменшувати кількість солі. Існує сіль з низьким вмістом натрію, вона корисніша. Але треба розуміти, що зовсім без солі теж не можна, адже вона потрібна нашому організму.

Сіль перешкоджає розщепленню власних жирів, тим самим сприяючи набору ваги. Сіль робить внутрішню поверхню судин більш пухкої і сприйнятливою до відкладення холестерину і формування атеросклеротичної бляшки. Сіль також підвищує вироблення соляної кислоти, що може призвести до загострення захворювань шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, якщо хочете в цей день порадувати своїх рідних і друзів смачними стравами, тоді запишіть рецепт смачного салату "Дамський каприз". Він стане прикрасою вашого столу і вразить вишуканим смаком. Що потрібно для приготування? Інгредієнти: 400 г курячого філе (можна курячих стегон), 1 банка консервованих ананасів, 3 зубчики часнику, 200 г твердого сиру, 70 г горіхів (кедрові / волоські / мигдальні), сіль, перець, майонез. Спосіб приготування: відваріть куряче філе солоній воді і відкладіть на час, щоб м'ясо охололо. Тим часом відкрийте консервовані ананаси, наріжте їх кубиками, якщо ж вони вже кубиками, тоді відкиньте їх на сито, щоб закінчився сироп. На великій тертці натріть сир, одну частину приберіть в окрему тарілку, а в іншу видавіть зубчики часнику. У цю ж суміш додайте майонез і ретельно перемішайте.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини