Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Навіть нескладною стравою можна здивувати гостей, якщо придумати цікаву презентацію. Рецепт мексиканського салату з ідеєю для незвичайної подачі опублікувало видання "Гастроном".
Фото: Гастроном
Для салату вам потрібні такі інгредієнти: 1 банка (310 г) консервованої кукурудзи, 1 банка (310 г) консервованої червоної квасолі, 1 солодка червона цибулина, 1 солодкий перець, 2 середніх огірки, 3 середніх помідори, 5 пір'я зеленої цибулі, 5 гілочок кінзи.
Для заправки підготуйте: 5 ст. л. кукурудзяної олії, 2 ст. л. соку лайма, 1 ч. л. цукру, сіль, мелений чорний перець. А для кошиків: 350 г твердого сиру, наприклад, пармезану.
Спочатку розігрійте духовку до 180 градусів. На аркуші пергаменту намалюйте кола розміром з невелике блюдце. Покладіть пергамент на деко малюнком вниз. Натріть сир на дрібній тертці та викладіть на кола, розрівняйте. Поставте деко в духовку на 3-5 хвилин, поки сир не почне плавитися. Акуратно підійміть сирне коло лопаткою і швидко перенесіть на перевернутий стакан. Притисніть краї, формуючи бортик. Через кілька хвилин сир застигне і кошик можна буде зняти.
Після почистьте цибулю, у солодкого перцю видаліть насіння і перегородки. Наріжте цибулю, перець, огірки та помідори маленькими кубиками, а дрібно — кінзу і зелену цибулю. Покладіть всі овочі та зелень у велику миску.
Відкиньте квасолю на друшляк і промийте холодною водою. Злийте рідину з кукурудзи. Додайте квасолю і кукурудзу до овочів.
Змішайте всі інгредієнти заправки в банку з кришкою, що загвинчується, і добре потрясіть.
Тепер полийте салат заправкою і добре перемішайте. Розкладіть салат по сирних кошиках перед подачею.
Раніше ми опублікували рецепт ситного салату з авокадо.
Новини