Головна Новини Дозвілля рецепти Як домогтися ніжного смаку: найпростіший рецепт приготування скумбрії
commentss НОВИНИ Всі новини

Як домогтися ніжного смаку: найпростіший рецепт приготування скумбрії

Скумбрія в духовці підкорить вишуканим і ніжним смаком

17 серпня 2020, 12:00 comments1373
Поділіться публікацією:








Скумбрія — океанічна риба, м'ясо якої насичено вітамінами B12 і D. Найчастіше цю рибу використовують для копчення. А ось з охолодженої або свіжомороженої скумбрії можна приготувати смачну вечерю. Як і будь-яка риба, скумбрія ідеально поєднується з лимоном і овочами. Краще приправляти її свіжою або сушеною петрушкою, а ось трави з яскраво вираженим ароматом — чебрець і розмарин — заб'ють особливий аромат, яким володіє ця риба. Найпростіший рецепт приготування скумбрії опублікував кулінарний портал Bene Gusto.

Як домогтися ніжного смаку: найпростіший рецепт приготування скумбрії

Фото: bene-gusto.com

Знадобляться такі інгредієнти: дві скумбрії, 2 ст.л майонезу, 2 ст.л. діжонської гірчиці, сіль і перець.

Перш ніж приступити до приготування, почистьте рибу від нутрощів і добре промийте. Якщо вирішите залишити голову для сервірування, то видаліть зябра.

Для маринаду змішайте в мисці сіль, перець, майонез і гірчицю. Повапните рибу з усіх боків і залиште маринуватися близько години.

Потім запікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів. Час приготування залежить від розміру і кількості рибок.


Зверніть увагу, що м'ясо скумбрії досить жирне, однак в процесі смаження і запікання може ставати трохи сухуватим. Зберегти природну соковитість допоможе маринад. Крім того, волога повільніше буде випаровуватися з риби, якщо запікати її під фольгою. Однак за 10-15 хвилин до кінця приготування фольгу краще прибрати, щоб риба підрум'янилася, інакше може з'явитися "варений" присмак.

Раніше ми розповіли, як приготувати ідеальний бургер в домашніх умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини