Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Скумбрія — океанічна риба, м'ясо якої насичено вітамінами B12 і D. Найчастіше цю рибу використовують для копчення. А ось з охолодженої або свіжомороженої скумбрії можна приготувати смачну вечерю. Як і будь-яка риба, скумбрія ідеально поєднується з лимоном і овочами. Краще приправляти її свіжою або сушеною петрушкою, а ось трави з яскраво вираженим ароматом — чебрець і розмарин — заб'ють особливий аромат, яким володіє ця риба. Найпростіший рецепт приготування скумбрії опублікував кулінарний портал Bene Gusto.
Фото: bene-gusto.com
Знадобляться такі інгредієнти: дві скумбрії, 2 ст.л майонезу, 2 ст.л. діжонської гірчиці, сіль і перець.
Перш ніж приступити до приготування, почистьте рибу від нутрощів і добре промийте. Якщо вирішите залишити голову для сервірування, то видаліть зябра.
Для маринаду змішайте в мисці сіль, перець, майонез і гірчицю. Повапните рибу з усіх боків і залиште маринуватися близько години.
Потім запікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів. Час приготування залежить від розміру і кількості рибок.
Зверніть увагу, що м'ясо скумбрії досить жирне, однак в процесі смаження і запікання може ставати трохи сухуватим. Зберегти природну соковитість допоможе маринад. Крім того, волога повільніше буде випаровуватися з риби, якщо запікати її під фольгою. Однак за 10-15 хвилин до кінця приготування фольгу краще прибрати, щоб риба підрум'янилася, інакше може з'явитися "варений" присмак.
Раніше ми розповіли, як приготувати ідеальний бургер в домашніх умовах.
Новини