Головна Новини Дозвілля рецепти Ідеальний бургер у домашніх умовах: відомий кухар поділився рецептом
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідеальний бургер у домашніх умовах: відомий кухар поділився рецептом

Євгеній Клопотенко готує бургер з курки і овочів, додаючи соус песто

16 серпня 2020, 12:00 comments1302
Поділіться публікацією:

Бургер вважається не найкориснішою їжею, але приготувавши його вдома, ви можете вибрати тільки натуральні та корисні інгредієнти. Рецепт соковитого і смачного бургера з курки і овочів розповів популярний кулінар Євген Клопотенко.

Ідеальний бургер у домашніх умовах: відомий кухар поділився рецептом

Знадобляться такі інгредієнти: одна куряча грудка, дві булочки (для бургера), 2 ст. л. гірчиці (солодкої), 2 ст. л. кетчупу або солодкого томатного соусу, половина червоної цибулі, один солоний огірок, один томат, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. рослинної олії, два слайси сиру (для бургерів), 30 г кедрового горіха, половина лимона (сік половини лимона і цедра за смаком), пучок базиліка, 2-3 ст. л. оливкової олії, зубчик часнику, 1 ст. л. сиру Пармезан (тертий або крихта), 2-4 листки салату, за смаком сіль і перець.

Спочатку на сухій сковороді без масла підрум'яньте зрізи бургерних булочок до хрусткої скоринки. Куряче філе розріжте уздовж слайсами товщиною приблизно 1 см. Посоліть і поперчіть з обох сторін кожен шматочок. Підрум'яньте курку на суміші з вершкового масла та рослинної олії по дві хвилини з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.

Потім підготуйте всі овочі та зробіть правильну їх нарізку. Наріжте томат поздовжніми кільцями товщиною 0,8-1,0 см, червону цибулю — поздовжніми тонкими кільцями, солоний огірок — тонкими довгастими слайсами під кутом 45 градусів. Добре промийте листочки салату.

Приготуйте соус песто. Для цього в ступці з'єднайте кедрові горіхи, листя базиліка, попередньо добре промиті, й часник. Вичавіть в ступку сік половини лимона і зовсім небагато цедри для аромату, додайте оливкову олію. Все добре перетріть товкачиком до стану пасти і доведіть смак сіллю і невеликою кількістю соку лимона, якщо це знадобиться.

На зріз нижньої булочки покладіть по ложці томатного соусу або кетчупу і гірчиці. Все акуратно розподіліть ложкою по всій поверхні булочки. Зверху розкладіть кілька кілець томата. На томат викладіть теплі шматочки курки по 1-2 шматочки, щоб максимально покрити площу бургера. Далі на ще теплу курку покладіть два слайси спеціального сиру для бургерів, щоб він ще встиг підплавитися. Можна використовувати й інший сир, головне — він повинен плавитися.

Тепер викладіть кілька скибочок огірка, кільця червоної цибулі та накрийте їх листям салату. Зріз верхньої булочки щедро змастіть соусом песто. Накрийте бургер верхньою булочкою з соусом. Злегка притисніть, щоб шари утрамбувалися.

Раніше ми розповіли, як приготувати шаурму вдома: простий і швидкий рецепт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини