Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Літо радує нас достатком фруктів і ягід. У цих продуктах міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин, тому частіше додавайте їх в свій раціон. Видання kolobok поділилося простим, але дуже смачним рецептом ягідного желе.
Для приготування десерту вам знадобляться наступні продукти: 500 г ягід (вишня, смородина, черешня, полуниця та інші), 4-6 ст. л. цукру, 1 л води і 20 г желатину.
Спосіб приготування: Спочатку ретельно переберіть і промийте ягоди. В окрему чашку відкладіть найкрасивіші з них, щоб потім розкласти у креманки, а з інших зваріть ягідно-цукровий відвар. Для його приготування необхідно закип'ятити воду і додати туди ягоди. Відварюйте їх 5-10 хвилин, а в кінці додайте цукор за смаком. Накрийте відвар кришкою і дайте настоятися 20-40 хвилин, щоб смак став більш насиченим. Потім замочіть желатин у половині склянки теплої води на 10-15 хвилин. Процідіть ягідний відвар через марлю і влийте, помішуючи, розпущений желатин.
Розкладіть по креманках або по чашках ягоди і залийте ягідним відваром з желатином. Остудіть десерт до кімнатної температури і помістіть в холодильник на 4-5 годин до повного застигання.
Плюс ягідного желе, насамперед, у його низькій калорійності. На 100 грам десерту припадає лише близько 50 калорій. Разом з тим, він подарує вам легкість і освіжить у період спекотного літа.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати домашній пиріг з абрикосами.
Новини