Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Журавлина — незамінна в вживанні у сезон застуд. Вона є прекрасним профілактичним засобом і зміцнює імунітет. Спробуйте приготувати з неї кисіль. Рекомендується пити його теплим. Покроковий рецепт напою розмістило видання "Гастроном".
Фото: Гастроном
Для приготування 4-6 порцій потрібні такі інгредієнти: 800 г журавлини, 100 г цукру, 3-4 ст. л. картопляного крохмалю, 100 г меду, 1,2 л смачної колодязної, артезіанської або хоча б просто відфільтрованої води.
Спочатку необхідно збити журавлину блендером і потім протерти через сито. Сік відставити, а макуху покласти в каструлю. Туди додати цукор і 1 л води, довести до кипіння і варити 20 хвилин.
Тепер потрібно процідити відвар через сито в чисту каструлю, повернути на сильний вогонь, знову довести до кипіння, вогонь зменшити до середньо-слабкого. У решті 200 мл води розвести крохмаль, тонкою цівкою влити його, помішуючи, в киплячий відвар.
Далі варити кисіль, продовжуючи помішувати, до загусання, приблизно 3 хвилини. Зняти з вогню і остудити, часто помішуючи протягом 10 хвилин. Додати журавлинний сік і мед, ретельно перемішати.
Раніше "Коментарі" поділилися рецептом корисного антизастудного напою. А також розповіли, як приготувати вітамінну "баночку".
Новини