Головна Новини Дозвілля рецепти Удар по вірусах: рецепт корисного киселю
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по вірусах: рецепт корисного киселю

Журавлинний кисіль сприяє зміцненню імунітету

15 листопада 2020, 12:00 comments1041
Поділіться публікацією:

Журавлина — незамінна в вживанні у сезон застуд. Вона є прекрасним профілактичним засобом і зміцнює імунітет. Спробуйте приготувати з неї кисіль. Рекомендується пити його теплим. Покроковий рецепт напою розмістило видання "Гастроном".

Удар по вірусах: рецепт корисного киселю

Фото: Гастроном

Для приготування 4-6 порцій потрібні такі інгредієнти: 800 г журавлини, 100 г цукру, 3-4 ст. л. картопляного крохмалю, 100 г меду, 1,2 л смачної колодязної, артезіанської або хоча б просто відфільтрованої води.

Спочатку необхідно збити журавлину блендером і потім протерти через сито. Сік відставити, а макуху покласти в каструлю. Туди додати цукор і 1 л води, довести до кипіння і варити 20 хвилин.

Тепер потрібно процідити відвар через сито в чисту каструлю, повернути на сильний вогонь, знову довести до кипіння, вогонь зменшити до середньо-слабкого. У решті 200 мл води розвести крохмаль, тонкою цівкою влити його, помішуючи, в киплячий відвар.

Далі варити кисіль, продовжуючи помішувати, до загусання, приблизно 3 хвилини. Зняти з вогню і остудити, часто помішуючи протягом 10 хвилин. Додати журавлинний сік і мед, ретельно перемішати.

Раніше "Коментарі" поділилися рецептом корисного антизастудного напою. А також розповіли, як приготувати вітамінну "баночку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини