Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Гарячий компот із сухофруктів, цитрусів і спецій — відмінний варіант напою в сезон застуд. Крім того, цей антивірусний мікс ще й смачний. На приготування двох літрів компоту потрібно буде виділити близько 1,5 години. Рецептом антизастудного компоту поділилося видання "Гастроном".
Фото: Гастроном
Інгредієнти: 100 г урюку, 100 г сушених яблук, 50 г родзинок, 1-2 апельсини, 4 см кореня свіжого імбиру, 2 палички кориці, 3-4 зірочки бадьяну, 1 ст. л. коробочок кардамону, 5-10 бутонів гвоздики та 1 ч. л. куркуми.
Спочатку потрібно покласти в каструлю всі сухофрукти. Зняти ножем для чищення овочів цедру з апельсина, і теж додати в каструлю. Масу залити 2,5 л холодної води. Залишити постояти на 15-20 хвилин.
Після слід поставити каструлю на сильний вогонь, довести до кипіння, а далі зменшити вогонь до слабкого.
Потім в каструлю додати тонко нарізаний імбир і всі спеції. Масу варити без кришки одну годину. Тепер додати сік апельсина. Компот треба процідити. Рекомендується пити напій гарячим.
Раніше портал "Коментарі" поділився секретом приготування зеленого смузі за рецептом Сінді Кроуфорд. Такий напій дарує заряд бадьорості на цілий день.
Новини