Головна Новини Дозвілля рецепти Три найсмачніші десерти без цукру, які легко приготувати вдома
commentss НОВИНИ Всі новини

Три найсмачніші десерти без цукру, які легко приготувати вдома

Десерти без цукру можуть бути не лише корисними, а й надзвичайно смачними

сьогодні, 17:30
Поділіться публікацією:

У сучасному світі дедалі більше людей прагнуть зменшити споживання цукру, шукаючи корисніші альтернативи без компромісу зі смаком. На щастя, існує безліч десертів без додавання цукру, які не лише корисні, але й надзвичайно смачні. Пропонуємо вам три рецепти десертів без цукру, які здивують вас своїм смаком та користю.

Три найсмачніші десерти без цукру, які легко приготувати вдома

Фото згенероване ШІ

1. Чизкейк без цукру

Інгредієнти:

  • 200 г вівсяного печива без цукру

  • 100 г вершкового масла

  • 500 г кисломолочного сиру

  • 200 мл натурального йогурту

  • 2 яйця

  • 1 ч.л. ванільного екстракту

  • Підсолоджувач за смаком (наприклад, стевія)

  • 200 г вишні (свіжої або замороженої)

Приготування:

  1. Подрібніть вівсяне печиво до стану крихти. Розтопіть вершкове масло та змішайте з крихтами печива. Викладіть суміш у форму для випічки, утрамбуйте та поставте в холодильник на 15 хвилин.

  2. У блендері змішайте сир, йогурт, яйця, ванільний екстракт та підсолоджувач до однорідної маси.

  3. Вилийте сирну масу на охолоджену основу з печива.

  4. Розподіліть вишні поверх сирної маси.

  5. Випікайте при температурі 160°C протягом 50-60 хвилин. Після випікання дайте чизкейку охолонути та поставте в холодильник на кілька годин.

2. Кокосові трайфли без цукру

Інгредієнти:

  • 200 г кокосової стружки

  • 100 мл кокосового молока

  • 2 ст.л. кокосової олії

  • Підсолоджувач за смаком (наприклад, еритритол або стевія)

  • 1 ч.л. ванільного екстракту

  • Дрібка солі

  • Какао-порошок для обсипання (за бажанням)

Приготування:

  1. У мисці змішайте кокосову стружку, кокосове молоко, розтоплену кокосову олію, підсолоджувач, ванільний екстракт та сіль до однорідної маси.

  2. З отриманої суміші сформуйте невеликі кульки.

  3. За бажанням обкачайте кульки в какао-порошку.

  4. Поставте трайфли в холодильник на 1-2 години для застигання.

3. Брауні з вишнею без цукру

Інгредієнти:

  • 100 г чорного шоколаду без цукру

  • 100 г вершкового масла

  • 2 яйця

  • 100 г мигдального борошна

  • 2 ст.л. какао-порошку

  • Підсолоджувач за смаком (наприклад, еритритол)

  • 1 ч.л. ванільного екстракту

  • 200 г вишні без кісточок (свіжої або замороженої)

  • Дрібка солі

Приготування:

  1. Розтопіть шоколад разом з вершковим маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі до однорідної консистенції.

  2. У мисці збийте яйця з підсолоджувачем та ванільним екстрактом.

  3. Додайте до яєчної суміші розтоплений шоколад з маслом, добре перемішайте.

  4. Просійте мигдальне борошно, какао-порошок та сіль, додайте до шоколадної суміші та ретельно перемішайте до однорідної маси.

  5. Вилийте тісто у форму для випічки, застелену пергаментом. Розподіліть вишні поверх тіста, злегка вдавлюючи їх.

  6. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 25-30 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою: вона повинна виходити з брауні з невеликою кількістю вологих крихт, але не з рідким тістом.

  1. Дайте брауні повністю охолонути, перш ніж нарізати його на порційні шматочки.

Нагадаємо, портал “Коментарі” писав, що пісний раціон не є перешкодою для приготування смачних та вишуканих десертів.  Морквяний торт з  горіхами та апельсиновим кремом — це чудовий приклад того, як можна поєднати корисні інгредієнти та насичений смак. Цей десерт стане справжньою знахідкою для родинного чаювання або святкового столу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини