Головна Новини Дозвілля рецепти Найсмачніший пісний десерт: рецепт морквяного торта з горіхами та апельсиновим кремом
commentss НОВИНИ Всі новини

Найсмачніший пісний десерт: рецепт морквяного торта з горіхами та апельсиновим кремом

Цей морквяний торт з горіхами та апельсиновим кремом стане чудовим доповненням до вашого пісного меню

сьогодні, 20:05
Поділіться публікацією:

Пісний раціон не є перешкодою для приготування смачних та вишуканих десертів. Морквяний торт з горіхами та апельсиновим кремом — це чудовий приклад того, як можна поєднати корисні інгредієнти та насичений смак. Цей десерт стане справжньою знахідкою для родинного чаювання або святкового столу.

Найсмачніший пісний десерт: рецепт морквяного торта з горіхами та апельсиновим кремом

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 250 г борошна

  • дрібка солі

  • 2 ч. л. розпушувача

  • 300 г моркви

  • 120 г цукру

  • 100 мл олії

  • 50 мл води

  • 100 г волоських горіхів (подрібнених)

Для крему:

  • 200 мл апельсинового соку

  • 100 г цукру

  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю

  • 50 г маргарину (Якщо ви дотримуєтесь суворого посту, варто обирати маргарин, що не містить молочних продуктів. Ідеальним вибором буде маргарин на рослинній основі або інший пісний жир)

  • дрібка ванільного цукру

Інструкції:

  • Підготовка коржів:

    • Моркву очистіть, натріть на дрібній тертці.

    • У великій мисці змішайте натерту моркву з цукром, додайте олію та воду, ретельно перемішайте.

    • В окремій ємності з’єднайте борошно, розпушувач та дрібку солі.

    • Поступово додавайте суху суміш до морквяної маси, добре перемішуючи до однорідної консистенції.

    • Вмішайте подрібнені горіхи.

    • Розігрійте духовку до 180°C.

    • Розділіть тісто на дві частини, викладіть у змащені олією форми для випічки.

    • Випікайте коржі близько 30-35 хвилин, поки вони не стануть золотистими. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.

    • Після випікання дайте коржам охолонути у формах протягом 10 хвилин, потім обережно вийміть і повністю охолодіть на решітці.

  • Приготування крему:

    • У каструлі змішайте апельсиновий сік та цукор, доведіть до кипіння на середньому вогні.

    • У невеликій кількості холодного соку розведіть кукурудзяний крохмаль до однорідної консистенції.

    • Поступово вливайте крохмальну суміш у киплячий сік, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

    • Продовжуйте варити на слабкому вогні, поки крем не загусне.

    • Зніміть з вогню, додайте маргарин та ванільний цукор, добре перемішайте до повного розчинення маргарину.

    • Дайте крему охолонути до кімнатної температури.

  • Збірка торта:

    • На перший корж рівномірно нанесіть частину крему, накрийте другим коржем.

    • Зверху та з боків торта рівномірно розподіліть залишок крему.

    • Прикрасьте торт подрібненими горіхами або цукровою пудрою за бажанням.

    • Поставте торт у холодильник на кілька годин, а краще на ніч, щоб він добре просочився та набув потрібної консистенції.

Поради:

  • Якщо ви не любите моркву, її можна замінити на цукіні або гарбуз.

  • Для більш насиченого апельсинового смаку до крему можна додати цедру одного апельсина.

  • Якщо торт здається вам занадто солодким, зменшіть кількість цукру в рецепті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини