Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Плавлений сирок дуже часто використовують для приготування різних страв. Але знайти в магазині хороший і якісний продукт досить важко, адже в нього додають шкідливі інгредієнти. Тому, краще приготувати сир самостійно. Як це зробити?
як приготувати плавлений сир / фото: povar
Інгредієнти: 50 мл молока, 25 г вершкового масла, 3 г соди, 300 г жирного сиру (15% жирності), 1 ч. л. солі та спеції (за смаком).
Спосіб приготування: візьміть глибоку миску, змішайте в ній сир, молоко і розм'якшене вершкове масло. Також додайте сіль і соду. За допомогою блендера перебити інгредієнти до однорідного стану. Далі поставте ємність з сирною масою на водяну баню і постійно помішуючи, варіть 10-12 хвилин. Коли маса стане розплавленою, зніміть її з бані й спробуйте на сіль. Якщо не вистачає — додайте. Для смаку та аромату в сирок можна додати й інші спеції, наприклад, ароматні трави, паприку або подрібнений часник.
Розлийте сир в невеликі ємності та залиште при кімнатній температурі, щоб він охолов. Далі накрийте кришками та поставте в холодильник, щоб сир повністю охолов і застиг. Все, домашній плавлений сирок готовий, його можна використовувати для приготування бутербродів і грінок. Смачного!
Нагадаємо, як в домашніх умовах приготувати смачний паштет з копченої скумбрії. Будьте впевнені, він здивує вас своїм чарівним смаком.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що якщо хочете порадувати близьких смачною закускою, тоді приготуйте грибний паштет з вершковим соусом. Він дуже ніжний, корисний і ситний. Що потрібно для приготування, дізнайтеся в нашому матеріалі.
Новини