Головна Новини Дозвілля рецепти Традиційні українські страви на Новий рік: що подають у різних регіонах
commentss НОВИНИ Всі новини

Традиційні українські страви на Новий рік: що подають у різних регіонах

Складаючи святкове меню, люди мають можливість зберегти найкраще з української кухні та додати до неї щось нове та цікаве

27 грудня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

Новий рік – це особливий час, коли рідні та друзі збираються за святковим столом. А що може бути смачнішим за традиційні українські страви? Хоча багато страв є спільними для всієї України, кожен регіон має свої особливості та улюблені страви. “Коментарі” вирушили в кулінарну подорож по Україні і дізналися, які смаколики готують на Новий рік у різних куточках нашої країни.

Традиційні українські страви на Новий рік: що подають у різних регіонах

Новорічний стіл. Фото з відкритих джерел

Незалежно від регіону, на новорічному столі українців традиційно можна зустріти такі страви:

  • Кутя: Символ достатку та благополуччя. Готується з пшениці, маку, меду та горіхів.

  • Вареники: Можуть бути з різними начинками: картопля, сир, вишні, капуста.

  • Голубці: Загорнуті в капустяні листки з різноманітними начинками.

  • Холодець: Страва з м’яса, що символізує міцність сім’ї.

  • Салат "Олів’є": Улюблене новорічне блюдо багатьох українців.

  • М’ясні страви: Запечена качка, курка, свинина – класика святкового столу.

Смакові особливості регіонів України

  • Західна Україна: Тут традиційно готують багато страв з грибів, ягід та дичини. Популярні баноші, деруни, а також різноманітні пироги з фруктовими начинками.

  • Центральна Україна: Характеризується різноманітністю страв з картоплі: деруни, галушки, вареники. Також популярні борщ, пампушки та м’ясні страви.

  • Східна Українка: Тут можна скуштувати багато страв з кавуна, дині та інших південних фруктів. Популярні голубці, борщ, а також страви з риби.

  • Південна Україна: Кухня півдня України багата на страви з морепродуктів, риби та овочів. Популярні рибні юшки, фарширована риба, а також різноманітні салати.

Сучасні українці не обмежуються лише традиційними стравами. Все частіше на новорічному столі з’являються страви з різних куточків світу, вегетаріанські та веганські страви, а також авторські інтерпретації класичних рецептів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав що, Новий рік – це час магії, святкування та, звісно, смачних страв. Новорічний стіл не обходиться без десертів, які не тільки тішать смакові рецептори, але й створюють святкову атмосферу. Якщо ви хочете вразити гостей, пропонуємо вам п’ятірку оригінальних і смачних десертів, які стануть чудовим завершенням новорічної вечері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини