Головна Новини Дозвілля рецепти ТОП-5 новорічних десертів, які варто спробувати: рецепти для святкового столу
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 новорічних десертів, які варто спробувати: рецепти для святкового столу

Смачні та оригінальні рецепти для святкового настрою

26 грудня 2024, 19:59
Поділіться публікацією:

Новий рік – це час магії, святкування та, звісно, смачних страв. Новорічний стіл не обходиться без десертів, які не тільки тішать смакові рецептори, але й створюють святкову атмосферу. Якщо ви хочете вразити гостей, пропонуємо вам п’ятірку оригінальних і смачних десертів, які стануть чудовим завершенням новорічної вечері.

ТОП-5 новорічних десертів, які варто спробувати: рецепти для святкового столу

ТОП-5 новорічних десертів Фото: freepik

1. Торт "Новорічний ліс"

Цей торт не тільки смачний, але й красивий. Він нагадує зимовий ліс, покритий снігом, і стане головною прикрасою вашого столу.

Інгредієнти:

  • 4 яйця

  • 200 г цукру

  • 200 г борошна

  • 1 ч. л. розпушувача

  • 100 г вершкового масла

  • 300 г сметани

  • 2 ст. л. какао

  • 200 г горіхів (волоських або фундука)

  • 100 г шоколаду для глазурі

Приготування:

  1. Збийте яйця з цукром, додайте розтоплене масло та поступово всипте борошно з розпушувачем.

  2. Випікайте бісквіт у розігрітій до 180 градусів духовці до готовності.

  3. Для крему змішайте сметану з цукром та какао.

  4. Горіхи подрібніть та обсмажте на сухій сковороді.

  5. Зберіть торт: один корж, крем, потім знову корж і так до кінця.

  6. Верх торта прикрасьте шоколадною глазур'ю і горіхами, щоб створити вигляд зимового лісу.

2. Чізкейк з ягодами та морозивом

Ніжний чізкейк із кремовим смаком і приємною кислинкою з ягід — ідеальний варіант для любителів легких десертів.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру кремового

  • 150 г цукру

  • 200 г печива (сандвіч чи пісочне)

  • 100 г масла

  • 200 г ягід (малина, чорниця або полуниця)

  • 200 г ванільного морозива

Приготування:

  1. Печиво подрібніть в крихту і змішайте з розтопленим маслом.

  2. Викладіть масу в форму для випічки, утрамбовуючи її, і поставте в холодильник на 30 хвилин.

  3. Для начинки збийте кремовий сир з цукром і викладіть поверх основи.

  4. Зверху покладіть ягоди та морозиво.

  5. Поставте чізкейк у холодильник ще на кілька годин перед подачею.

3. Шоколадно-горіховий фондан

Цей десерт — справжній вибух смаку для тих, хто любить шоколад. Зовні це звичайний шоколадний кекс, а всередині він приховує рідкий шоколадний центрик.

Інгредієнти:

  • 200 г чорного шоколаду

  • 100 г вершкового масла

  • 2 яйця

  • 50 г цукру

  • 2 ст. л. борошна

  • 50 г подрібнених горіхів (мигдаль або фундук)

Приготування:

  1. Розтопіть шоколад і масло на водяній бані.

  2. Збийте яйця з цукром до пишної маси, потім додайте шоколадну суміш і борошно.

  3. Викладіть у форми для випікання і в середину покладіть горіхи.

  4. Випікайте при температурі 180 градусів 10-12 хвилин, щоб центр залишився рідким.

4. Крем-брюле з апельсиновим соусом

Крем-брюле — це французька класика, яка завжди виглядає елегантно на святковому столі. В поєднанні з апельсиновим соусом цей десерт стане справжнім шедевром.

Інгредієнти:

  • 500 мл вершків

  • 4 жовтки

  • 100 г цукру

  • 1 ч. л. ванільного цукру

  • 2 ст. л. апельсинового соку

  • Цукор для карамелізації

Приготування:

  1. Змішайте жовтки з цукром та ванільним цукром.

  2. Доведіть вершки до кипіння і поступово виливайте їх до яєчної маси, постійно помішуючи.

  3. Прогрійте суміш на повільному вогні, поки вона не загусне.

  4. Вилийте крем у форми, запікайте при температурі 160 градусів до загустіння.

  5. Для соусу змішайте апельсиновий сік з цукром і прогрійте до карамелізації.

  6. Залийте крем-брюле соусом перед подачею.

5. Мандаринова панакота

Панакота — це італійський десерт, який можна приготувати з різними смаками. Мандариновий варіант додає святкову нотку, ідеально підходить для зимових свят.

Інгредієнти:

  • 400 мл вершків

  • 100 мл молока

  • 200 г цукру

  • 10 г желатину

  • 2 мандарини

Приготування:

  1. Замочіть желатин у молоці на 10 хвилин.

  2. Вершки і цукор доведіть до кипіння.

  3. Додайте желатин до гарячої вершкової суміші і добре перемішайте.

  4. Вилийте суміш у форми та охолодіть до загустіння.

  5. Вичавіть сік з мандаринів і залийте ним панна котту перед подачею.

Ці смачні та красиві десерти стануть не тільки чудовим завершенням вашої новорічної вечері, але й додадуть святкової атмосфери на вашому столі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав що, святкові вечірки та зустрічі з друзями — це завжди чудова нагода для приємного спілкування. Але не всі гості полюбляють алкогольні напої, або ж вони хочуть спробувати щось легке й освіжаюче. У таких випадках безалкогольні коктейлі стануть ідеальним рішенням. Вони яскраві, смачні та можуть бути справжньою окрасою вашого столу. Рецепти найпопулярніших та оригінальних безалкогольних коктейлів, які легко приготувати вдома – за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини