Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Зовсім скоро ми будемо зустрічати світле свято Масляної, і це значить, що пора запасатися цікавими і незвичайними рецептами млинців до святкового столу. Млинці з різноманітними начинками — це дуже смачно, проте можна піти далі і приготувати цілий торт із млинців, вважає кухар Євген Клопотенко, і пропонує створити ідеальну страву до Масляної.
Торт з млинців - фото: klopotenko.com
Час підготовки - 20 хвилин
Час приготування — 15 хвилин
Час на охолодження — 3 години
Порції — 4-6
Для млинців
борошно — 130 г
молоко — 340 мл
яйця — 2 шт.
соняшникова олія (і додатково для смаження) — 2 ст. л.
цукор — 2 ст. л.
сіль — 1 щіпка
Для крему
паста nutella — 3 ст. л.
цедра апельсина (цедра одного апельсина) — 5 г
вершки (33% жирності) — 250 мл
ядра лісових горіхів (для посипання) — 30 г
Покроковий рецепт
1. У мисці слід змішати яйце з сіллю, цукром і соняшниковою олією, збити все до однорідної маси. Борошно потрібно просіяти і додати в приготовану суміш. Потім поступово потрібно вводити молоко, добре перемішуючи.
2. Пательну необхідно змастити невеликою кількістю олії і за допомогою ополоника розподілити тісто по всій поверхні. Готувати млинці з кожного боку по одній хвилині. Із вказаної кількості інгредієнтів має вийти близько 12 млинців.
3. Для приготування крему потрібно натерти на дрібній тертці цедру апельсина, а також збити вершки до стійких піків. Потім варто змішати все з пастою Nutella за допомогою силіконової лопатки.
4. Кожен млинець потрібно змастити приготованим кремом і залишити торт в холодильнику на дві-три години. Страву можна прикрасити горіхами.
Раніше "Коментарі" розповідали, як приготувати кукурудзяний суп-пюре.
Новини