Головна Новини Дозвілля рецепти Тако, буріто, кесадилья – в чому різниця: простий гід по мексиканській кухні
commentss НОВИНИ Всі новини

Тако, буріто, кесадилья – в чому різниця: простий гід по мексиканській кухні

Як у мексиканській кухні легко розрізняти тако, буріто, кесадилью.

сьогодні, 12:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Мексиканська кухня давно підкорила світ завдяки своїм яскравим смакам, різноманітності інгредієнтів і зручному формату подачі. Але чи знаєте ви різницю між тако, буріто та кесадильями. 

Тако, буріто, кесадилья – в чому різниця: простий гід по мексиканській кухні

Мексиканська кухня. Фото з відкритих джерел

Тако

Тако, буріто, кесадилья – в чому різниця: простий гід по мексиканській кухні - фото 2

Тако – це невеликий кукурудзяний або пшеничний коржик, складений навпіл, але не загорнутий, що дозволяє бачити всі інгредієнти. Це своєрідний "бутерброд" мексиканської кухні, який традиційно їдять руками.

Начинка може бути різноманітною та включати класичні варіанти з яловичиною, куркою чи свининою, а також вегетаріанські версії з квасолею або грибами. До тако часто додають сальсу, свіжу кінзу, цибулю, авокадо або сир. Вони ідеальні для швидкого перекусу, адже маленькі за розміром, але надзвичайно насичені смаком.

Буріто

Тако, буріто, кесадилья – в чому різниця: простий гід по мексиканській кухні - фото 3

На відміну від тако, буріто – це велика, щільно загорнута тортилья, яка повністю покриває начинку. Її основа – пшеничний корж, який вміщує значно більше інгредієнтів. Буріто нагадує за виглядом шаурму.

Класичний склад буріто включає рис, квасолю, м’ясо, сир і соуси. Американська версія Tex-Mex часто доповнюється гуакамоле, сметаною чи хрустким салатом. Буріто зручні тим, що їх можна брати з собою та їсти без столових приборів. 

Кесадилья

Тако, буріто, кесадилья – в чому різниця: простий гід по мексиканській кухні - фото 4

Кесадилья – це справжній рай для любителів сиру. Вона складається з пшеничного або кукурудзяного коржика, щедро посипаного сиром, який плавиться при обсмажуванні. Часто в кесадилью додають додаткові інгредієнти – курку, гриби, овочі або квасолю.

На відміну від буріто, кесадилью зазвичай складають навпіл і обсмажують на сковороді або грилі, поки коржик не стане золотистим і хрустким. Її подають із сальсою, сметаною або гуакамоле, що робить смак ще більш насиченим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі.

Також "Коментарі" писали про найкращу вуличну їжу світу та чи потрапили українські страви у топ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини