Головна Новини Дозвілля рецепти 50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось
commentss НОВИНИ Всі новини

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось

Можливо, ми не зможемо відвідати кожну країну на Землі, але чудовий спосіб відчути смак культури — скуштувати її фірмові страви.

12 лютого 2022, 22:00 comments4411
Поділіться публікацією:

Можливо, ми не зможемо відвідати кожну країну на Землі, але чудовий спосіб відчути смак культури — скуштувати її фірмові страви. Спробуйте приготувати популярні страви на власній кухні або, коли знову намічається обід поза домом, знайдіть чудовий ресторан і дайте своїм смаковим рецепторам вирушити в кулінарну пригоду по всьому світу. Ось вибірка популярних страв, які ви не повинні пропустити. Нижче описана найсмачніша їжа у світі. 

Борщ, Україна

Борщ – це ситний суп, зазвичай пофарбований у червоний колір через буряки (хоча існують зелені та білі різновиди супу), і протягом століть він був повсякденним продуктом на українській кухні.


50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 2

Біф Веллінгтон, Англія, Великобританія

Страва, яке випадало з моди, а потім знову ставало популярним більше разів, ніж ми можемо порахувати, походження яловичини Веллінгтон так само неясно, як і її зв'язок з Артуром Велслі, 1-м герцогом Веллінгтоном. Традиційно це стейк із яловичого філе, покритий паштетом та грибними дюкселями (надзвичайно дрібно нарізана суміш грибів, цибулі-шалоту та трав), загорнутий у листкове тісто, а потім запечений. Його сучасна популярність багато в чому завдяки Гордону Рамзі, який зробив його однією зі своїх фірмових страв.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 3

Цибульний суп, Франція

Дуже небагато страв такі ж втішні, як французький цибульний суп — суміш м'якого, повільно приготовленого, карамелізованого цибулі в бульйоні з додаванням білого вина і коньяку. Вважається, що версія супу існувала принаймні з римських часів, але сучасна версія виникла Парижі 18-го століття. Суп подається у формах, увінчаний скибочкою багету та сиром, який потім плавиться на грилі.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 4

Качка по-пекінськи, Китай  

Страва, яку готують та їдять у Пекіні з часів імперії, сьогодні качка по-пекінськи є фаворитом китайських ресторанів у всьому світі. Існує безліч способів підготовки та приготування качки, але спочатку її смажили в закритій печі, поки кухні династії Цин не розробили стиль відкритої печі, що дозволяє одночасно готувати кілька качок. Потім качку подають із приготовленими на пару китайськими млинцями, огірком, зеленою цибулею та соусом із солодкої квасолі.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 5

Шакшука, Близький Схід

Заявлений як один із своїх у Північній Африці та на Близькому Сході, розплутати павутину походження шакшуки просто неможливо. Все, що ми знаємо, це те, що ця неймовірно смачна та ситна страва стала популярним сніданком та пізнім сніданком у всьому світі. Буквально перекладаючи як суміш, його зазвичай готують шляхом подрібнення помідорів, цибулі та ряду спецій, перш ніж яйця варяться зверху.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 6

Лакса, Малайзія

Гострий, солодкий, кислий та ароматний суп із Південно-Східної Азії, лаксу в основному асоціюється з Малайзією. Як правило, це або насичений і пряний бульйон з кокосового молока, або кислий бульйон асам, приготовлений з тамариндом, суп готується з товстої пшеничної локшини або рисової вермішелі та подається з куркою, креветками або рибою.

Похлебка з молюсків, США

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 7

Вершкова юшка з молюсків — найкраща страва Массачусетса, поширена по всій Новій Англії. Приготоване з картоплі, подрібнених устричних крекерів і шматочків місцевих молюсків, цю ароматну та ситну страву можна їсти

Гуа Бао, Тайвань

Традиційний гуа бао складається з скибочок свинячої грудинки, приправлених маринованою зеленню гірчиці, коріандром та меленим арахісом.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 8

Буйабес, Франція

Буйабес є синонімом півдня Франції, особливо портового міста Марсель, і є чудовим святом морських істот, упійманих неподалік узбережжя. Суп готується зі спецій та прованських трав, а також із п'янкого шафрану. Потім у різний час додають різну рибу та молюсків, щоб вони варилися у бульйоні. У Марселі бульйон традиційно подають окремо від морепродуктів з скибочками хліба та руйєм (соус з оливкової олії, панірувальних сухарів, часнику, шафрану та кайенського перцю).

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 9

Гуляш, Угорщина

Хоча традиційний угорський гуляш часто готують у вигляді м'ясного соусу або тушкованого м'яса в Європі та за її межами, насправді це суп. Ялов'яча гомілка, рулька або лопатка та овочі (зазвичай морква, перець, селера, але не картопля) рясно приправляють паприкою і традиційно повільно варять у бульйоні на відкритому вогні у казані. Потім його їдять або в хлібниці, або з угорською версією локшини шпецле.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 10

Барбекю в Техаському стилі, Техас, США

Грунтуючись на різноманітних культурних традиціях штату, барбекю в техаському стилі має сильний німецький та чеський вплив і здебільшого складається з грудинки, ковбаси та коротких яловичих ребер, а також копченостей. Вибір гарнірів зазвичай включає деякі види салату і квасолі, а також картопляний салат, макарони з сиром, смажену бамію або зелену квасолю.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 11

Рамен, Японія

Популярність рамена, японського супу з локшиною за останнє десятиліття виросла за межами Японії, і легко зрозуміти чому. У простому вигляді це наваристий м'ясний (іноді рибний) бульйон, приправлений соєю або місо і подається з начинкою, такий як гриби, морські водорості, насіння кунжуту, зелена цибуля і яйце некруто. Як і у випадку з більшістю страв, тут також є регіональні різновиди, у тому числі найпопулярніший тонкоцу (бульйон зі свинячих кісток) рамен Кюсю та місо рамен Хоккайдо.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 12

Качо-е-Пепе, Італія

Існує безліч божественних рецептів італійської пасти, але цей геніальний у своїй простоті. У перекладі "сир і перець" страва, як випливає з назви, складається з кількох основних інгредієнтів: чорного перцю, сиру, макаронів та олії.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 13

Південне смажене курча, США

Ви можете подумати, що немає нічого простішого, ніж обсмажити у фритюрі шматок курки, але ви помиляєтеся, вважаючи, що це так просто. Приготування ідеального тесту, додавання потрібної кількості приправ та вибір найкращого способу смаження вимагають практики. Страва, що глибоко вкоренилася на півдні Америки, ідеальний кошик смаженої курки — один із найкращих у списку бажань.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 14

Бьоф Бургіньйон, Франція

Що складається з яловичини, повільно тушкованої в червоному вині, а також яловичого бульйону, моркви, цибулі та іноді грибів, ця дуже багата страва наповнена різними смаками.


50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 15

Барраунді, Австралія

Баррамунді є ключем до австралійської кухні, і вам буде важко знайти ресторан, кафе або магазин риби та чіпсів Down Under, в меню якого його немає. Цю білу рибу можна смажити, готувати на грилі, запікати, смажити на вугіллі або готувати на пару, а подавати її з лимоном та кроповим маслом – чудово.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 16

Раклетт, Швейцарія

І назва сиру, і повноцінна страва – це традиційна їжа. Сир плавлять на грилі або в невеликій сковороді, а потім подають з картоплею, корнішонами, маринованою цибулею та іноді з м'ясними закусками. Вважається, що він був винайдений у швейцарському кантоні Валі, але традиційно готується із сиру раклет, що виробляється у цьому регіоні.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 17

Пхо, В'єтнам

Це тепле, втішне блюдо з локшини підкорило світ, і це правильно. За його простотою, що здається, ховаються складні аромати, які одночасно єлейні і освіжаючі. Народився у північному В'єтнамі наприкінці 19-го століття, фо був розроблений під впливом китайської та французької кухні, що відображає історію країни. Сьогодні це унікальна в'єтнамська пропозиція, за якою вам не доведеться далеко ходити, де б ви не знаходилися.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 18

Путін, Канада

Можливо, це не красиво, але ця квебецька страва, безумовно, смачна, і тепер вона популярна не тільки в Канаді та на північному сході США, але й за її межами. Путін, що складається з пухнастої всередині та хрумкої зовні картоплі фрі та густого, насиченого та м'ясистого соусу, перетворюється на кулінарну подію завдяки додаванню сирного сиру. Ці маленькі затверділі шматочки білого сиру зберігають частину форми під дією тепла соусу.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 19

Бір'яні, Індія

Свято спецій та рису, походження бір'яни пов'язане з мусульманами Індійського субконтиненту. Сьогодні існує безліч різновидів бір'яни, залежно від регіону, де його готують, і від кухаря, який його готує, але основа — рис та набір спецій — залишаються недоторканними. Ви можете зробити свій з м'ясом або пропустити його для веганських або вегетаріанських ласощів.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 20

Гамбургер, США

Гамбургер бере свій початок у Німеччині і названий на честь міста Гамбург, де в 19 столітті місцеву яловичину подрібнювали і змішували з цибулею та часником, а потім формували котлети. Але страва, яку ми знаємо та любимо сьогодні, без сумніву, є американською іконою. Сучасне втілення приписується кільком американцям і є невід'ємною частиною американської культури харчування.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 21

Тако, Мексика

Ці м'які кукурудзяні коржики, наповнені смачною яловичиною, свининою та куркою, мають загадкове походження, яке часто походить від мексиканських срібних копалень 18-го століття. На відміну від американських тако, мексиканська версія не включає такі гарніри, як салат, помідори, сир або навіть сметану. Насправді, мексиканські тако зазвичай прикрашають коріандром, дрібно нарізаною білою цибулею і чимось подібним до сальси або, іноді, гуакамоле.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 22

Смерреброд, Данія

Страва, що зазвичай зустрічається у всіх скандинавських та балтійських країнах, цей сендвіч з відкритим обличчям бере свій початок у Данії. Ще в 1800-х роках скибочки житнього хліба використовувалися замість тарілки, і традиція smørrebrød (буквально, хліб з маслом) почалася, коли прикраса скибочок хліба стала модним захопленням. Звичайні начинки включають мариноване оселедець, креветки або копчений лосось, які потім змішують з нарізаним яйцем, майонезом і крес-салатом. Сучасний smørrebrød може бути вегетаріанським, веганським або з м'ясною начинкою.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 23

Сом там, Південно-Східна Азія

Цей пряний, хрумкий салат — це смак Південно-Східної Азії на тарілці, приготований з тертої незрілої зеленої папаї та інших місцевих фруктів та овочів, змішаних із смачною кисло-солодкою заправкою з пальмового цукру, перцю чилі та соку лайма.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 24

Арепа, Венесуела та Колумбія

Арепа — це тип традиційного хліба з Колумбії та Венесуели, який готується з кукурудзяного борошна з начинкою із солодкого або солоного начиння. Плоске, кругле прісно готують на грилі, запікають, смажать, варять або готують на пару і щодня їдять у цьому регіоні, де рецепт залишається практично незмінним протягом століть.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 25

Кебаб, Туреччина

Кебаб має давню спадщину (назва була вперше записана ще в 14 столітті) і, як вважають, виник у Туреччині, коли солдати готували свіжодобуте м'ясо на відкритому вогні. Кебаб буває різних видів: від популярного шашлику і денера до регіональних делікатесів, таких як адана і тесті. Традиційно використовується лише баранина, однак у міру того, як змінювалися смаки, змінювалось і різноманітність м'яса.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 26

Фалафель, Близький Схід

Ця кругла, обсмажена у фритюрі котлета з меленого нуту, трав, спецій та цибулі стане смачними вегетаріанськими ласощами. Фалафель має тисячолітню історію, ймовірно, родом з Єгипту, де християни-копти їли його замість м'яса під час Великого посту та готували з бобів фава. Страва пізніше мігрувала у бік Леванта, де вона набула своєї нинішньої форми нуту.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 27

Поке, Гаваї, США

Місцева гавайська страва з сирої риби, нарізана кубиками, що в перекладі з гавайської означає "нарізати", в останні роки набула популярності в США, ймовірно, через привабливість його здорових, свіжих інгредієнтів. Але цей смак моря має стародавнє коріння, що сягає далекого минулого, коли корінні остров'яни натирали морську сіль, морські водорості і традиційну приправу інамону у свій свіжий улов.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 28

Хачапурі, Грузія

Ці пухкі булочки з сиром, олією та рідким яйцем у центрі — настільки грузинські, наскільки це можливо. Національна страва країни, вона ідеально підходить як закуска або гарнір до великого обіду. У Грузії хачапурі настільки популярна і широко доступна страва, що її навіть використовують для вимірювання рівня інфляції у різних містах Грузії (це відомо як індекс хачапурі).

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 29

Дімсам, Китай

Трапеза з невеликих пікантних та солодких страв – переважно пельмені, булочки та булочки, приготовлені на пару та смажені – історія димсама нерозривно пов'язана зі старовинними китайськими чайними. Дімсам, що подається в бамбукових пароварках, означає "доторкнутися до серця" на кантонському діалекті і з того часу перетворився на невід'ємний елемент китайської кухні.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 30

Яловичий ренданг, Індонезія

Це смачне західно-суматрське каррі набуває особливого смаку завдяки тривалому процесу приготування, який включає поєднання яловичини з гострою пастою з часнику, цибулі, червоного перцю чилі, куркуми, імбиру, перцю, лемонграсу, калгану, зірчастого анісу, листя кафрського лайма, ла. листа. і листя куркуми. Потім його змішують з кокосовим молоком і готують, поки м'ясо стане м'яким, а рідина навколо нього не карамелізується.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 31

Суші, Японія

На сьогоднішній день існує п'ять основних видів суші – нігірі (риба, що подається на рисі), сашимі (риба без рису), маки (рис та начинка, загорнута у водорості), урамаки (водорості обгортають начинку рисом зовні) та темаки. (конусоподібної форми).

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 32

Масала доса, Індія

Масала доса — це варіація зі смачною начинкою з пропареної картоплі, смаженої цибулі та спецій. Часто подається з кокосовим та томатним чатні, це одна з найпопулярніших та найсмачніших закусок у Південній Індії.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 33

Смажені мідії

Від узбережжя до вулиць Брюсселя бельгійці люблять обідати, що складається з хрусткої золотистої картоплі фрі та великої каструлі з мідіями. Хоча мідії готуються на пару в різних бульйонах та соусах з безліччю інгредієнтів, ніщо не зрівняється з класичним маринадом – сумішшю білого вина, цибулі, петрушки, вершків та олії.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 34

Таджин, Марокко

Солодке та зігріваюче повільно приготовлене рагу, що подається в теракотовій каструлі, в якій воно готується (від якого воно і отримало свою назву), таджин протягом століть був одним з основних продуктів марокканської кухні. Щоб приготувати апетитну страву, ви можете змішати м'ясо або птицю з овочами або фруктами та ніжними спеціями з куркуми, кориці, шафрану, імбиру та кмину. Спочатку берберське блюдо, воно протягом століть поєднувало в собі арабське, османське, мавританське та французьке вплив.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 35

Кеттбуллар, Швеція

Питання, чи зобов'язані шведські фрикадельки своїм міжнародним авторитетом IKEA, залишається спірним. Щоправда, то це те, що країна оголосила походження своєї національної страви турецькою. Вони засновані на рецепті, який король Карл XII приніс на початку 18 століття, і традиційно подаються із вершковим коричневим соусом, схожим на соус, картопляним пюре або відвареною картоплею та брусничним джемом.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 36

Піца Неаполітан, Італія

Якщо будь-коли продукт харчування не потребував представлення, це була б піца. І якщо якась піца може претендувати на звання родоначальниці міжнародної нав'язливої ​​ідеї, то це піца Napoletana родом із Неаполя в Італії.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 37

Раребіт, Уельс, Великобританія

Справжній валлійський раритет є набагато більшим, ніж просто смажений сир на тості. Він має сенсаційний соус із розплавленого чеддера з гірчицею, елем та вустерширським соусом, яким поливають тости, а не смажать на грилі. Деякі рецепти вимагають додавання яєчних жовтків, які сприяють неймовірно вершковому та насиченому соусу. Як би ви це не робили, це, без сумніву, один із найбільш заспокійливих продуктів у Великій Британії.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 38

П'єроги, Польща

Хоча різновиди вареників популярні у Росії, Україні, Грузії та Білорусі, вареники є синонімом польської кухні. Різноманітні начинки, як солодкі, так і солоні, загортають у тонко розкочене тісто, а потім обсмажують (або варять, якщо вони солодкі) і подають як закуску, першу страву або десерт. Найпопулярніші пікантні начинки включають квашену капусту або суміш м'яса та цибулі, а солодкі варіанти зазвичай містять солодкий сир або чорницю та цукор.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 39

Гамбо, Луїзіана, США

Назва походить від західноафриканського слова бамія, а в самій страві використовується свого роду, так що тут також присутній явний французький вплив. Що ми знаємо точно, так це те, що це підбадьорливе рагу, приготовлене з лузіанської Святої Трійці з селери, болгарського перцю і цибулі, приносить задоволення.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 40

Севиче, Перу

Ця страва є частиною спадщини Перу, що в країні є свято, присвячене його святкуванню 28 червня. Шматочки сирої риби пару хвилин маринують у соку лайма разом із цибулею, перцем чилі, сіллю та олією. Традиційно севичі подають кімнатну температуру з гарнірами з кукурудзи, солодкої або білої картоплі та холодним пивом.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 41

Зауербратен, Німеччина

Німецьке національне блюдо, є жарке з яловичого огузка, який традиційно маринують протягом кількох днів у суміші оцту або червоного вина (або того й іншого), води, трав та спецій. Потім його подають із багатим кисло-солодким соусом. Багато людей думають, що ця страва походить від самого Карла Великого в 9 столітті, тоді як інші документи кажуть, що Юлій Цезар був натхненником страви — вважається, що він відправив амфори, наповнені яловичиною, маринованою у вині, до нової римської колонії Кельн. .

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 42

Колканнон, Ірландія

Історично склалося так, що цю просту тарілку картопляного пюре та капусти (або капусти) з молоком, олією, сіллю та перцем ялинки в Ірландії цілий рік, зазвичай з вареною шинкою. Колканнон настільки любимо, що про нього навіть складають пісні, а ще ця традиційна ірландська страва на Хелловін.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 43

Рис Джоллоф, Західна Африка

Західноафриканське блюдо з рису Джоллоф гаряче заперечується в Нігерії, Гані, Сенегалі та деяких інших країнах Західної Африки. У нігерійській версії рис додають до гострого томатного соусу і варять на повільному вогні до готовності. Ганці використовують рис басмати замість длиннозерного, та його варіант рису джоллоф також гостріший.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 44

В'ялена курка, Ямайка

Спосіб маринування м'яса, характерний для Ямайки, джерк готується із запашного перцю та шотландського перцю, і його назва, як вважають, іспанська, походить від перуанського слова charqui, що означає сушені смужки м'яса. М'ясо смажиться на грилі, і в результаті смак і аромат стають чудово копченими та пряними. Ви знайдете недоумки практично всюди на Карибах.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 45

Котлета по-київськи, Україна

Ці курячі грудки, покриті панірувальними сухарями, з соковитою в центрі часниковою красою, завоювали серця і смакові рецептори, став улюбленою британською готовою стравою в 1980-х роках.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 46

Сінгапурська локшина, Гонконг

Ще одна страва з неправильною назвою, ця локшина з каррі насправді не з Сінгапуру. Насправді, смажена вермішель з порошком каррі, овочами, яєчнею-бовтанням та м'ясом має кантонське походження і широко поширена в Гонконгу, але в Сінгапурі про неї майже нічого не чути. Сьогодні ця страва є улюбленою класикою їжі на винос у багатьох країнах.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 47

Хаггіс, ніпи та татті, Шотландія, Великобританія

Пікантний м'ясний пудинг із овечих потрухів із салом, вівсянкою, цибулею та спеціями, увічнений Робертом Бернсом як "великий вождь гонки пудингів", є синонімом Шотландії. Хаггіс, який їдять у січні, щоб відсвяткувати Ніч Бернса, традиційно подають з neeps і tatties, також відомими як картопляне пюре та ріпа, і, звичайно ж, з невеликим ковтком. Ідеальний засіб для боротьби із зимовими холодами.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 48

Бібімбап, Південна Корея

Пібімпап, наповнений теплим білим рисом на дні та нарізаною яловичиною, обсмаженими та маринованими овочами, а також різними соусами та рідким яйцем зверху, є іконою корейської кухні. Традиційно страву їли напередодні місячного нового року, коли сім'ї треба було позбутися всіх залишків. Сьогодні це популярна страва на обід та вечерю, яку їдять у всьому світі.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 49

Фейжоада, Бразилія

Хоча фейжоада вважається національною стравою Бразилії, вона популярна у багатьох частинах світу. Бразильська версія рагу традиційно складається з обрізків свинини (включаючи вуха, хвіст, язик і рило), які перетворюються на ароматне рагу завдяки різноманітним приправам і спеціям, а також ситній чорній квасолі.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 50

Асадо, Аргентина

Асадо це більше, ніж просто барбекю. Його коріння сягає пампасським гаучо середини 18-19 століть, які смажили яловичину у повільно палаючого вогню на металевій конструкції, званій асадор. В Аргентині це спосіб життя і більшість сімей збираються раз на тиждень. Асадор, або кухар, поставить просто приправлене м'ясо — першосортні шматки, субпродукти та сосиски, що подаються разом — на полум'я, бажано від дров, приблизно на дві години. М'ясо подається від середнього до повного просмаження.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 51

Віденський шницель, Австрія

Віденський шницель є тонкою смаженою котлетою з телятини, потовченою, посоленою і обваленою в кірці з борошна, яєць і панірувальних сухарів.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 52

Риба з смаженою картоплею, Великобританія

Ця страва має туманну історію походження, потенційне коріння 19-го століття як у Ланкаширі, так і в Лондоні — дійсно, чіпси були дешевим, смачним, основним продуктом харчування на промисловій півночі, а смажена риба була звичайним явищем у лондонському Іст-Енді. Як би там не було, біла риба в клярі у поєднанні з ідеальним чіпсом — це національна пристрасть, яка ніколи не вщухає.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 53

Боботі, Південна Африка

Боботи (вимовляється як ба-бур-чай) з м'ясом каррі та фруктами з вершковою золотою начинкою на яєчній основі – національне блюдо Південної Африки. Зі змішаною культурною спадщиною він існує вже багато століть. Думайте про це як про щось середнє між грициком і мусакою, і ви будете на правильному шляху.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 54

Мусака, Греція

Хороша мусака — чудова страва, яка має бути у вашому репертуарі. Шари вершкового соусу, картоплі, м'ясного фаршу та баклажанів створюють багату та ситну страву, що ідеально підходить для сімейної вечері. Вважається, що мусака також поширена в Туреччині та Лівані з того часу, як араби привезли баклажани до Греції.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 55

Баниця, Болгарія

Це болгарське сирне печиво для сніданку можна подавати гарячим або холодним, і його часто їдять з простим йогуртом, айраном (традиційним йогуртовим напоєм) або бозою (ферментованим напоєм), майже так само, як французи їдять круасан. Він виготовлений з яєць і сиру, поміщених між листами тесту філо, які потім загорнуті в спіраль, а в особливих випадках додаються приховані частування або повідомлення.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 56

Плов, Узбекистан

М'ясна страва з рису, плов представлена ​​більш ніж у 60 варіантах і є серцем узбецької кухні. Його суть — довгозерний рис, пропарений із шафраном, із шаром яєць, борошна, олії та йогурту на дні. Зверху часто навалюють м'ясо, сухофрукти, свіжу зелень, рибу, овочі та спеції. Але, по суті, плов — це рис із цибулею та морквою з м'ясом на зразок баранини чи баранини, і його історія налічує понад тисячу років.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 57

Пастель де чокло, Чилі

Різновид чилійського грициків, пастель де чокло, буквально "кукурудзяний пиріг", є популярною їжею для комфорту, яка поєднує в собі культуру корінних жителів та іспанських конкістадорів у суміші південноамериканської кукурудзи та яловичого фаршу. Основа з яловичини, курки, цибулі, оливок і зварених круто яєць набуває солодкого смаку завдяки додаванню родзинок, типового для американської кухні.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 58

Паелья, Іспанія

Жоден візит до Іспанії не обходиться без смаку місцевої паельї, страви з морепродуктів та рису, так само синонімічного сонячного світла, як і його чудові аромати. Паелья має стародавнє коріння, але свою сучасну форму почала приймати в 19 столітті в Албуфейрі, недалеко від Валенсії, коли робітники готували рис та морепродукти на відкритому вогні.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 59

Пад Тай, Таїланд

Тайська національна страва, пад тай, є популярною вуличною їжею по всій країні. Хоча існує безліч варіацій пад-тай, у цій страві зазвичай використовується рисова локшина, обсмажена з яйцями, тофу, пастою з тамаринду, рибним соусом, сушеними креветками, пальмовим цукром та червоним перцем чилі, а потім посипана арахісом. Поєднання солодкого, солоного, умами та кислого смаку – це смакове відчуття, улюблене у всьому світі.

50 найсмачніших і найцікавіших страв у світі: варто спробувати якось - фото 60



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Джо

12 лютого 2022, 22:40

какая-то копипаста переведенная гуглом с огромным количеством грамматических и фактических ошибок


Новини