Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Попри те, що "Олів'є" та "Шуба" — королі салатів на святковому столі, в тому числі й на новорічному, багатьом господиням хочеться різноманітності та нових смаків. Зі звичайних продуктів можна приготувати хорошу альтернативу цим стравам — салат "Граф". Що потрібно для рецепта?
салат "Граф" (фото з відкритих джерел)
Інгредієнти: 1 варене куряче стегенце, 1 варений буряк, 1 червона цибулина (ріпчастою не замінюйте), 100 г консервований горошок, 1 варена картопля, 100 г чорносливу, 6 варених яєць, 50 г волоських горіхів, майонез, 200 г води та 9%-го оцту, перець і сіль (на смак).
Спосіб приготування: візьміть глибоку миску, наріжте червону цибулю дрібними кубиками, складіть її туди й залийте оцтом. Залиште маринуватися. Тепер займіться формуванням салату. Для цього краще візьміть сервірувальне кільце або формочку діаметром 20-30 см.
Перший шар — варене куряче стегно, порізане кубиками, червона цибуля і сіточка майонезу. Другий шар — картопля, натерта на крупній тертці, сіль-перець, цибуля і майонез.
Третій шар — варений буряк, потертий на великій тертці. Також сіль-перець, цибуля і майонез.
Четвертий шар — горошок.
П'ятий шар — чорнослив і горіхи (дуже дрібно порубані) і майонез.
У шостому шарі викладіть курячі білки, натерті на крупній тертці та майонез.
Останній, сьомий шар — жовтки, натерті на дрібній тертці.
Помістіть свій салат в холодильник на 3 години, після зніміть форму або кільце, пройшовшись спочатку ножем біля стінок. Прикрасьте свій "Граф" зеленню і подавайте на стіл. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смачний різдвяний кекс з коньяком і цукатами.
Новини