Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Сьогодні суп із хрущів може здатися кулінарною екзотикою, але у 19 столітті така страва справді була в Європі. Вона існувала у деяких частинах Франції та Німеччині. На смак суп із хрущів нагадував суп з раків з дещо горіховим післясмаком.
Суп з хрущів. Фото з відкритих джерел
Історичне свідчення про суп з хрущів залишив доктор Йоганн Йозеф Шнайдер у 1844 році. У своєму звіті він описав приготування супу із травневих хрущів, які в той час траплялися в Європі у великій кількості за відсутності пестицидів та інших засобів проти комах.
Класичний рецепт супу з хрущів передбачає використання близько 30 хрущів на порцію. Їх очищували від лапок і крилець, іноді також використовували личинок. Потім жуків обсмажували у вершковому маслі та тушкували у курячому або телячому бульйоні.
Залежно від рецепта суп з хрущів готували у двох варіаціях. У першій суп проціджували та вживали, як прозорий бульйон. Тоді як в іншому варіанті жуків перетирали у ступі, пасерувати, загущувати яєчним жовтком, сумішшю борошна і масла, щоб в результаті отримати суп-пюре.
На гарнір до супу подавали скибочки телячої печінки, голубину грудку або сухарі з білого хліба.
У звіті Шнайдера згадується й інше застосування хрущів. За його записами, їх їли сирими, зокрема студенти, які просто відривали ніжки і вживали комах як закуску. Також хрущів цукрували і подавали як десерт. В буквальному сенсі це були цукерки з хрущів.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 5 незвичних страв з усього світу, які здивують кожного.
Також "Коментарі" писали про польський делікатес, який названий найгіршим м’ясним продуктом світу. Його часто вживають українці.
Новини