Головна Новини Дозвілля рецепти Смачно, ніжно і просто: найкращий рецепт сирної пасхи без випічки
commentss НОВИНИ Всі новини

Смачно, ніжно і просто: найкращий рецепт сирної пасхи без випічки

Як у домашніх умовах приготувати сирну паску з сухофруктами: покроковий рецепт смачної паски

15 квітня 2022, 03:40
Поділіться публікацією:

Наближається Пасха, у 2022 році православні християни відзначають її 24 квітня. А головними атрибутами цього свята є паска та писанки. Якщо пекти паски ви не вмієте або не любите возитися з тістом, тоді прикрасьте стіл сирною паскою, яку ще називають "царською". Що потрібно для рецепту?

Смачно, ніжно і просто: найкращий рецепт сирної пасхи без випічки

Як приготувати сирну паску / Фото: 1000.menu

Інгредієнти: 1 кг кисломолочного сиру, 200 г цукру, 160 г жирних вершків або сметани, 140 г вершкового масла, 100 г кураги, 100 г родзинок, 3 яєчні жовтки, 1 пакетик ванільного цукру, сіль.

Спосіб приготування: Сир перетріть через дрібне сито, поки він не стане повністю однорідним, без грудочок. Додайте в нього масло, цукор, жовтки, ретельно розмішайте і покладете всю масу в каструлю. Нагрійте її, доки не з'являться бульбашки, але не доводьте до кипіння.

Потім зніміть з вогню і поставте в холодне місце або миску з холодною водою. Залийте родзинки та курагу окропом, висушіть і наріжте їх на дрібні шматочки. Коли маса охолоне, перебийте її за допомогою блендера, додавши вершки чи сметану. Після цього додайте сухофрукти.

Візьміть форму (це може бути спеціальна форма зі святковою символікою) або будь-яка вертикальна або глибока посудина. Всередину її викладіть марлю так, щоб її краї опинилися зовні. Ложкою перекладіть "тісто" у форму, поверх накрий краями марлі. Тепер паску потрібно чимось придавити, візьміть, наприклад, поставте на марлю зверху банку з водою. Залиште так на 12-18 годин. Після цього витягніть паску з форми, прикрасьте і подавайте на стіл. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати паску в мультиварці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини