Головна Новини Дозвілля рецепти Смачно і швидко: як приготувати ліниві голубці (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
commentss НОВИНИ Всі новини

Смачно і швидко: як приготувати ліниві голубці (ВІДЕОРЕЦЕПТ)

Голубці за цим рецептом виходять дуже соковиті

2 грудня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:








Якщо хочете порадувати членів своєї сім'ї чимось смачненьким і незвичайним, тоді приготуйте ліниві голубці. Це смачна, поживна і ніжна страва, які здивує вас приємним смаком. Що потрібно для рецепта?

Смачно і швидко: як приготувати ліниві голубці (ВІДЕОРЕЦЕПТ)

ліниві голубці | фото: chefmarket

Інгредієнти: 100 г рису, 500 г білокачанної капусти, 1 цибуля, 2 зубчики часнику, 500 г фаршу (яловичина з куркою), 1 яйце, сіль, чорний перець, панірувальні сухарі.

Соус: 1 цибуля, 1 морква, 2 помідори, 2-3 зубчики часнику, 200 г сметани, 500 мл кип'яченої води, лавровий лист, сіль, перець.

Спосіб приготування: візьміть рис, кілька разів промийте, покладіть в каструлю, залийте водою, додайте сіль і варіть до повної готовності. Тим часом дрібним кубиком наріжте капусту і цибулю. Капусту залийте окропом, закрийте кришкою і дайте настоятися пару хвилин. Цибулину і 2 зубчики часнику подрібніть в блендері, додайте до них фарш, потім готовий рис, капусту (гарненько її відіжміть), яйце, дрібку солі та перцю. Ретельно перемішайте інгредієнти й злегка відбийте, щоб маса вийшла більш еластичною.

Візьміть форму для запікання, змастіть рослинною олією. В окрему миску висипте панірувальні сухарі. Змочіть злегка руки водою і почніть формувати котлетки-голубці. Обваляйте їх в сухарях і викладіть на деко. Відправте в духовку на 20 хвилин, попередньо розігрівши її до температури 190 градусів.

Тим часом займіться приготуванням соусу. Кубиками поріжте цибулину, а моркву і помідори (без шкірки) натріть на крупній тертці. У миску викладіть сметану (жирністю 25%), залийте її 500 мл гарячої води, перемішайте до однорідної консистенції.

Поставте розігріватися сковорідку, змастіть її рослинною олією, обсмажте в ній цибулю, моркву, томати, додайте подрібнений часник, влийте сметану з водою, додайте лавровий лист, сіль і перець. Доведіть до кипіння і залиште на 1 хвилину, потім зніміть з вогню.

Дістаньте з духовки свої голубці, залийте їх соусом і відправте запікатися ще на 30-40 хвилин. Після розкладіть на тарілку і подавайте до столу. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати ліниві вареники з картоплею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини