Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Легкий і низькокалорійний суп-пюре з печеного перцю — прекрасний варіант для літнього обіду. Він легко засвоюється і насичує організм вітамінами і корисними речовинами. Рецептом смачної страви поділилося видання Smak.
Для його приготування вам знадобитися: 4 солодких перця, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ріпчаста цибуля, 1 морква, 2 зубчики часнику, 1 л води або бульйону, 1 ч. л. морської солі, 1/2 ч. л. мелений перець, 1 ч. л. орегано, 1/2 ч. л. мускатний горіх, 1-2 шт. лаврового листа, а також сметана-йогурт) за смаком) для подачі.
Спосіб приготування: Для початку запечіть перці. Помістіть продукт в духовку на 15-20 хвилин при температура 180 градусів. Потім переверніть і запікайте ще 10 хвилин. Накрийте перці фольгою і нехай полежать ще хвилин 10. Після цього, очистіть їх і акуратно розріжте на кілька частин.
Візьміть каструлю з товстим дном, щоб обсмажити порізані цибулю і часник в оливковій олії до м'якості. Додайте терту моркву, перемішайте і смажте ще пару хвилин. Викладіть перці. Додайте спеції: сіль, перець, орегано, мускатний горіх, лавровий лист.
Влийте гарячу кип'ячену воду або бульйон. Рідина повинна злегка прикрити овочі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 5 хвилин. Вийміть лавровий лист і помістіть вміст каструльки в блендер.
Подавати страву можна зі сметаною, натуральним йогуртом, вершками, сухариками, насінням гарбуза або сиром на ваш смак.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, який холодний суп можна приготувати для літнього обіду.
Новини