Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Наближається Новий рік, і багато хто вже починає придумувати страви для святкового столу. Як правило, він не обходиться без м'ясного холодцю. Але, якщо ви хочете в цьому році трошки урізноманітнити меню, тоді приготуйте заливну рибу. Готується вона легко і просто, а головне — дивує своїм ніжним смаком. Що потрібно для приготування?
заливна риба / фото: eda-land
Інгредієнти: 400 г риби, 300 г рибних продуктів для бульйону (голова, хвіст, дрібна рибка), 2 моркви, 1 цибуля, 1 ст. л. горошку і консервованої кукурудзи, желатин (по 1 ст. л на кожні 350 г бульйону), 1-2 лаврових листки, 1 яйце, сіль (на смак).
Спосіб приготування: в першу чергу, підготуйте рибу. Найчастіше для приготування заливного купують тріску, судака, товстолобика, осетра або минтая, головне, щоб риба була свіжою. Ретельно вимийте її, сполосніть під водою та почистьте овочі. У каструлю складіть рибу, цибулю, моркву, додайте лавровий лист, сіль і чорний перець горошком. Залийте інгредієнти холодною водою і проваріть при слабкому кипінні 25 хвилин. Пінку зберіть за допомогою шумівки.
Приготовану рибу обережно вийміть з бульйону, а овочі та інші рибні продукти проваріть ще хвилин 10-15. Після цього, цибулину викиньте, а моркву можна залишити для прикраси.
Готовий бульйон спробуйте на спеції, відцідити через кілька шарів марлі. Паперовими серветками промокніть жир з поверхні, він легко видаляється. Додайте желатин з розрахунку 1 ст. л на 350 мл рідини. Розчиніть його.
Потім на дно тарілки налийте пару столових ложок бульйону, покладіть нарізану моркву, рибу без кісток, горошок, кукурудзу і варене яйце, нарізане кільцями. Залийте бульйоном рибу і відправте в холодильник на 2-3 години.
По закінченню часу, дістаньте свою страву. Можна подавати її "верх ногами", а для цього поставте тарілку з заливним в гарячу воду на декілька секунд, а потім переверніть на тарілку, щоб вся краса була зверху. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати рибні котлетки.
Новини