Головна Новини Дозвілля рецепти Смачно і корисно: рецепт мармеладу з груш
commentss НОВИНИ Всі новини

Смачно і корисно: рецепт мармеладу з груш

Мармелад із груші можна легко приготувати в домашніх умовах

9 вересня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:

Поки триває сезон груш, саме час спробувати приготувати грушевий мармелад. Щоб солодкість не принесла вам зайвих калорій, приготуйте домашній мармелад на пектині. Така страва буде не тільки смачною, а й корисною. Рецепт мармеладу опублікувало видання "Сегодня".

Смачно і корисно: рецепт мармеладу з груш

Інгредієнти: 300 г грушевого пюре, 200 г цукру, суміш 9-10 г пектину і 25 г цукру, горіхи, ароматні трави та цедра.

Щоб зробити грушеве пюре для мармеладу, почистьте фрукти від шкірки та серцевини. Натріть м'якоть на тертці та за бажанням злегка проваріть в мікрохвильовій печі. Потім змішайте пюре з цукром, доведіть до кипіння і варіть п'ять хвилин, помішуючи. Коли цукор повністю розчиниться, введіть пектин, змішаний з цукром, і ретельно перемішайте. Після зменште вогонь і варіть 10 хвилин, безперервно помішуючи. Далі форму відповідного розміру застеліть папером для випічки. Тепер можна виливати масу в підготовлену форму, розрівняйте. Залиште мармелад при кімнатній температурі на 24 години, нічим не накриваючи. Після рівну поверхню застеліть папером для випічки, переверніть мармелад на папір і залиште ще на 24 години. Потім наріжте мармелад і за бажанням обваляйте в цукрі. Зберігати солодкість потрібно в герметичному контейнері.

У мармелад можна додати також горіхи, цедру цитрусів або трави.

Раніше ми розповіли, як приготувати домашній мармелад зі слив: незвичайний рецепт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини