Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Поки триває сезон груш, саме час спробувати приготувати грушевий мармелад. Щоб солодкість не принесла вам зайвих калорій, приготуйте домашній мармелад на пектині. Така страва буде не тільки смачною, а й корисною. Рецепт мармеладу опублікувало видання "Сегодня".
Інгредієнти: 300 г грушевого пюре, 200 г цукру, суміш 9-10 г пектину і 25 г цукру, горіхи, ароматні трави та цедра.
Щоб зробити грушеве пюре для мармеладу, почистьте фрукти від шкірки та серцевини. Натріть м'якоть на тертці та за бажанням злегка проваріть в мікрохвильовій печі. Потім змішайте пюре з цукром, доведіть до кипіння і варіть п'ять хвилин, помішуючи. Коли цукор повністю розчиниться, введіть пектин, змішаний з цукром, і ретельно перемішайте. Після зменште вогонь і варіть 10 хвилин, безперервно помішуючи. Далі форму відповідного розміру застеліть папером для випічки. Тепер можна виливати масу в підготовлену форму, розрівняйте. Залиште мармелад при кімнатній температурі на 24 години, нічим не накриваючи. Після рівну поверхню застеліть папером для випічки, переверніть мармелад на папір і залиште ще на 24 години. Потім наріжте мармелад і за бажанням обваляйте в цукрі. Зберігати солодкість потрібно в герметичному контейнері.
У мармелад можна додати також горіхи, цедру цитрусів або трави.
Раніше ми розповіли, як приготувати домашній мармелад зі слив: незвичайний рецепт.
Новини