Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Сливовий фруктовий мармелад з анісом – смачний і корисний десерт, яке можна легко зробити на власній кухні. Якщо ви не любите аніс, додайте замість нього половину палички кориці. Готовий мармелад можна буде обваляти в цукрі або обсипати цукровою пудрою. Незвичайним рецептом поділилося видання "Сьогодні".
Depositphotos
Для приготування десерту вам знадобиться: 1 кг слив без кісточок, 100 мл води, 3 зірочки анісу, 3 склянки цукру.
Спосіб приготування: Почистьте сливи від кісточок, додайте воду і зірочки анісу, накрийте кришкою і варіть близько 15 хвилин на слабкому вогні. Дайте охолонути і постояти близько години, щоб пюре просякло анісовим ароматом. Анісові зірочки потрібно вийняти, сливи протерти через сито. Додайте в пюре цукор і перемішайте. Варіть пюре на середньому вогні близько години. Викладіть масу у форму, застелену харчовою плівкою, розрівняйте і дайте застигнути. Розріжте готовий мармелад на квадратики гострим ножем. Приємного апетиту!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як приготувати штрудель з вишнями.
Новини