Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Ви знали, що часник — один з найпотужніших природних антибіотиків? Він допомагає зміцнити імунітет, поліпшує кровообіг, роботу нирок і т.д. У свіжому вигляді багато часнику не з'їси, але з нього можна приготувати смачне варення, додавши трохи цитрусових. Що входить в рецепт?
фото з відкритих джерел
Інгредієнти: 500 г часнику, 100 мл води, 1 лимон, 1 апельсин, 1 стакан цукру й 1 ч. л меленої кориці.
Спосіб приготування: в першу чергу, потрібно очистити часник від лушпиння і сполоснути у воді. Далі подрібніть його в блендері або за допомогою часничниці, а можна пропустити й через м'ясорубку. Потім займіться цитрусовими. З апельсина і лимона зберіть цедру, а із самих плодів вичавіть сік.
Візьміть каструлю, покладіть в неї подрібнений часник, додайте цукор, корицю, цедру цитрусових, залийте водою і додайте сік. Ретельно перемішайте інгредієнти та залиште на 12 годин. Потім поставте каструлю на середній вогонь і доведіть суміш до кипіння, зменште вогонь і варіть приблизно 30-35 хвилин.
Заздалегідь підготуйте банки, щоб розлити в них варення. Після цього, закрийте їх гвинтовими кришками. Коли варення охолоне, поставте його зберігатися в прохолодне місце.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати іспанський часниковий суп.
Новини