Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Мандарини — невід'ємний атрибут Нового року, що наповнює будинок святковою атмосферою. Ці цитрусові дуже корисні, їх можна вживати у свіжому вигляді, а можна приготувати з них неймовірно ніжний і ароматний пиріг. Такий десерт прикрасить будь-яке чаювання і порадує своїм вишуканим смаком. Що потрібно для рецепта?
рецепт мандаринового пирога / фото: open-cook Анни Нечаєвої
Інгредієнти: 120 г вершкового масла, 150 г цукру, 2 яйця, 40 г манки, 85 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. солі.
Для глазурі: 7 мандаринів (краще з тонкою шкіркою), ½ соку лимона, 200 г цукру, ¼ ч. л. солі.
Спосіб приготування: візьміть два мандарини й натріть з них цедру на дрібній тертці, потім вичавіть сік, щоб вийшло 1/3 склянки. Решту цитрусових поріжте тонкими гарними кружечками.
Візьміть сотейник, вилийте туди мандариновий і лимонний сік, додайте цукор, сіль. Викладіть кружечки мандаринів, щоб вони покрилися рідиною і вимкніть на слабкий вогонь. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 7-8. Шкурка мандаринових скибочок повинна стати м'якою. Після цього, дістаньте їх з сотейника і викладіть на тарілку.
В окремій мисці змішайте вершкове масло і цукор, щоб вийшла повітряна маса. Додайте по 1 яйцю, кожен раз збиваючи вінчиком. Додайте цедру мандарина і знову перемішайте.
В іншій мисці змішайте борошно, манку, розпушувач і сіль, потім просійте. Додавайте поступово масляно-яєчну суміш, кожен раз ретельно збиваючи. У підсумку, вийде ніжне тісто.
Потім візьміть форму для запікання, змастіть її вершковим маслом, вилийте в неї тісто і розрівняйте. Зверху на нього викладіть свої мандаринові кружечки. Відправте запікатися в духовку, розігрів її до 190 градусів, на 15-20 хвилин. Потім зменште температуру до 175 градусів і випікайте ще 35-40 хвилин.
Коли пиріг буде готовий, дайте йому охолонути 5-7 хвилин. Якщо у вас залишилися кружечки мандаринів, можете їх викласти ще зверху, змастивши сиропом. Все, можна подавати до столу. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати ледачий м'ясний пиріг.
Новини