Головна Новини Дозвілля рецепти Готуємо вдома: рецепт ледачого м'ясного пирога в мультиварці
commentss НОВИНИ Всі новини

Готуємо вдома: рецепт ледачого м'ясного пирога в мультиварці

Замість тіста для пирога візьміть тонкі листи лаваша

14 грудня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:

Лінивий, але водночас великий і ситний м'ясний пиріг — ідеальний варіант для перекусу або повноцінного обіду. Якщо робити тісто особливо немає часу і бажання, тоді його можна замінити тонкими листами вірменського лаваша. Що потрібно для рецепта?

Готуємо вдома: рецепт ледачого м'ясного пирога в мультиварці

ледачий м'ясний пиріг / фото https://www.youtube.com by Галина Кухня

Інгредієнти: 600 г м'ясного фаршу, 2 шт. тонкого лаваша, 1 яйце, 1 ріпчаста цибуля, 3 картоплі, 2 перцю солодкого (різного кольору), масло вершкове (для змащування форми), а також спеції на вибір (перець, коріандр, петрушка, паприка).

Для заливки: 3 яйця, 2 ст. л. томатної пасти, 3 ст. л. сметани 15% жирності, щіпка солі, орегано, базиліка і сушеної м'яти.

Спосіб приготування: помийте та очистьте картоплю, а потім натріть її на крупній тертці. Можна взяти картоплю, зварену в мундирі, або зовсім зробити пиріг без цього інгредієнта, але з ним страва виходить більш ніжною. Очистьте, дрібно наріжте і спасеруйте цибулю.

В окремій мисці змішайте м'ясний фарш з цибулею, тертою картоплею, дрібно посіченою зеленню, додайте спеції. Якщо фарш густий, тоді додайте трохи води та вимісіть до консистенції, щоб його можна було легко розмазувати. Візьміть перець, видаліть насіння, наріжте соломкою.

Розкладіть на столі листи лаваша і рівним шаром розкладіть на них фарш. Покладіть вздовж одного боку кожного аркуша смужки солодкого перцю, чергуючи кольори. Поверніть кожен лист в рулет.

Зробіть заливку: вбийте яйця, додайте томатну пасту, сметану, посоліть, поперчіть і ретельно збийте вінчиком. Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом. Викладіть в неї рулети спіраллю і злегка примніть. Полийте рулети з лаваша підготовленою заливкою.

В мультиварці увімкніть на одну годину кнопку "Випічка". Коли пиріг буде готовий, дайте йому трохи охолонути. Щоб вийняти пиріг, переверніть чашу на дошку або тарілку, а потім знову переверніть. Можна подавати до столу. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати ліниві голубці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини