Головна Новини Дозвілля рецепти Смачніше, за оливки: простий рецепт маринованих слив на зиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Смачніше, за оливки: простий рецепт маринованих слив на зиму

Як приготувати смачні мариновані сливи на зиму

26 серпня 2025, 17:58
Поділіться публікацією:

Зі слив готують варення, компоти, соуси на зиму. Однак можна приготувати також мариновані сливи — вони підійдуть до м'яса та салатів. Як приготувати мариновані сливи, розповідаємо детальніше. 

Смачніше, за оливки: простий рецепт маринованих слив на зиму

Мариновані сливи. Ілюстративне фото

Для приготування маринованих слив знадобиться: 

  • Сливи сорту венгерка — 3 кг (обирати непошкоджені плоди), 

  • Вода — 1 л, 

  • Цукор — 650 г, 

  • Оцет — 0,5 л,

  • Лавровий лист — 10 г, 

  • Чорний перець — 1/2 ч. л, 

  • Гвоздика (спеція) — 1/2 ч. л.

Покроковий рецепт приготування маринованих слив

1. Спершу потрібно приготувати маринад — у каструлю додати воду, цукор, лавровий лист, чорний перець, гвоздику. Оцет потрібно влити, коли температура рідини буде не менше 80 градусів.

2. Сливи добре помити, скласти в іншу каструлю та залити готовим маринадом. Залишити на добу, пише видання "ТСН".

3. Через добу маринад злити в окрему каструлю, довести до кипіння та знову залити ним сливи. Залишити на добу.

4. На третю добу сливи перекласти в стерилізовані банки. Залити знову кип'яченим маринадом та закрутити.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що зі слив можна зробити чимало варіантів смачного та ароматного варення — шматочками, в'ялені, у власному соку, з шоколадом та коньяком. І кожне з них по-своєму смачне. Також можна приготувати незвичне варення, що на смак нагадує шоколадну пасту. Для варення потрібні сливи (краще брати сорт “угорка”), какао-порошок, цукор, цукор ванільний, масло вершкове. 

Ще одне цікаве варення зі слив — з коньяком та шоколадом — на 500 г слив потрібно близько 50-80 г чорного шоколаду та 1 ч.л  коньяку. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини