Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Зі слив готують варення, компоти, соуси на зиму. Однак можна приготувати також мариновані сливи — вони підійдуть до м'яса та салатів. Як приготувати мариновані сливи, розповідаємо детальніше.
Мариновані сливи. Ілюстративне фото
Для приготування маринованих слив знадобиться:
Сливи сорту венгерка — 3 кг (обирати непошкоджені плоди),
Вода — 1 л,
Цукор — 650 г,
Оцет — 0,5 л,
Лавровий лист — 10 г,
Чорний перець — 1/2 ч. л,
Гвоздика (спеція) — 1/2 ч. л.
Покроковий рецепт приготування маринованих слив
1. Спершу потрібно приготувати маринад — у каструлю додати воду, цукор, лавровий лист, чорний перець, гвоздику. Оцет потрібно влити, коли температура рідини буде не менше 80 градусів.
2. Сливи добре помити, скласти в іншу каструлю та залити готовим маринадом. Залишити на добу, пише видання "ТСН".
3. Через добу маринад злити в окрему каструлю, довести до кипіння та знову залити ним сливи. Залишити на добу.
4. На третю добу сливи перекласти в стерилізовані банки. Залити знову кип'яченим маринадом та закрутити.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що зі слив можна зробити чимало варіантів смачного та ароматного варення — шматочками, в'ялені, у власному соку, з шоколадом та коньяком. І кожне з них по-своєму смачне. Також можна приготувати незвичне варення, що на смак нагадує шоколадну пасту. Для варення потрібні сливи (краще брати сорт “угорка”), какао-порошок, цукор, цукор ванільний, масло вершкове.
Ще одне цікаве варення зі слив — з коньяком та шоколадом — на 500 г слив потрібно близько 50-80 г чорного шоколаду та 1 ч.л коньяку.