Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Зі слив можна зробити чимало варіантів смачного та ароматного варення — шматочками, в'ялені, у власному соку, з шоколадом та коньяком. І кожне з них по-своєму смачне. Пропонуємо приготувати незвичне варення, що на смак нагадує шоколадну пасту.
Варення зі слив. Ілюстративне фото
Для варення необхідно:
Слива — 3 кг (краще брати сорт “угорка”),
Какао-порошок — 150 г,
Цукор — 1 кг,
Цукор ванільний — 20 г,
Масло вершкове — 250 г
Покроковий рецепт приготування варення:
1. Підготувати банки та кришки — простерилізувати їх зручним способом.
2. Добре вимити сливи, видалити кісточки та подрібнити в пюре через м’ясорубку чи блендером, пише видання Shuba.
3. Далі потрібно викласти сливове пюре у каструлю, додати цукор — все перемішати. Поставити суміш на вогонь та довести до кипіння. Водночас потрібно постійно збирати піну, що утворюється на поверхні. Так необхідно варити 40-60 хвилин.
4. До пюре додати какао та ванільний цукор — все ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
5. Додати вершкове масло та проварити все разом ще 10 хвилин.
6. Варення з вогню не знімати, зменшити вогонь до мінімуму та розлити його у стерилізовані банки, закрити герметично кришками.
7. Банки поставити на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання. Варення можна зберігати у темному прохолодному місці.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати варення зі слив з шоколадом та коньяком. Додаткові інгредієнти відтіняють смак слив та додають варенню неповторний аромат. Шоколаду та коньяку потрібно небагато, однак значно збагачують смак варення.