Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Якщо "ламаєте" голову над тим, щоб смачного і не складного приготувати на обід, тоді записуйте рецепт картопляних рулетів з грибами. Вони виходять дуже ніжними, ситними та смачними. Що потрібно для рецепта?
рецепт рулету з грибами / фото: smak
Інгредієнти: 500 г борошна, 250 мл води (кип'яченою), 4-5 картоплини, 1 ст. л. цукру, 250 г грибів, 3-4 цибулі, 1 морква, 1 ч. л. дріжджів, 50 г рослинної олії, сіль та інші спеції (на смак).
Спосіб приготування: поставте варитися картоплю, після цього зробіть з нього пюре. Візьміть миску, додайте туди теплу воду, дріжджі, цукор, сіль і ретельно перемішайте. Потім додайте тепле картопляне пюре, розмішайте і додайте борошна. Замісіть тісто, щоб воно не липло до рук.
Накрийте тісто рушником і залиште його на одну годину в теплому місці. У цей час можна приступити до приготування начинки. Поставте на вогонь сковорідку з рослинною олією, додайте в неї цибулю, нарізану кубиками та смажте 3-5 хвилин. Додайте в неї нарізані гриби й натерту на крупній тертці моркву. Смажте інгредієнти 10 хвилин до повної готовності. Потім додайте пропущений через прес часник, посоліть і поперчіть. Перемішайте і зніміть з вогню.
Робочу поверхню присипте борошном, покладіть на неї тісто і розгорніть прямокутний пласт товщиною 5 мм. На його край викладайте начинку й акуратно звертайте рулетиком. Наріжте його шматочками 5-7 см. Викладіть їх на деко, попередньо змастивши олією, і відправте в духовку (розігріту до 200 градусів на 20-25 хвилин). Все, рулет готовий, можна подавати до столу. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати ледачий пиріг в мультиварці.
Новини