Головна Новини Дозвілля рецепти Сезонний гарнір: як приготувати хрустку молоду картоплю в духовці
commentss НОВИНИ Всі новини

Сезонний гарнір: як приготувати хрустку молоду картоплю в духовці

Хрустка молода картопля, приготовлена в духовці, відмінний варіант для гарніру

15 липня 2020, 12:00 comments1124
Поділіться публікацією:








Сезон молодої картоплі дозволяє готувати різні страви, і, при цьому, не морочитися з чищенням. Картоплю смажать, варять, запікають, додають у перші страви, закуски, салати та, звичайно ж, готують як гарнір. Рецепт приготування молодої картоплі в спеціях у духовці опублікував кулінарний портал Bene Gusto.

Сезонний гарнір: як приготувати хрустку молоду картоплю в духовці

Фото: bene-gusto.com

Вам знадобляться: 1 кг картоплі, 2 ст. л рослинної олії, 2 зубчики часнику, 1 ч. л паприки, 1 ч. л орегано, ½ ч. л солі, лавровий лист, перець.

Картоплю добре промити від залишків землі та пилу. Перед запіканням картоплю треба відварити, щоб всередині вона була м'якою, а зовні хрустіла. Кидаємо картоплю в киплячу воду і варимо не більше 10 хвилин, щоб вона не розварилася.

Поки картопля вариться, у великій мисці змішайте рослинну олію і всі спеції, в яких вона буде запікатися.

Викладаємо відварену картоплю на деко в один шар і злегка придавлюємо товкачиком, щоб вона ледь лопнула. Запікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 200°C.

Готову хрустку картоплю за бажанням можна посипати тертим пармезаном. Це додасть страві особливої пікантності. Подавати можна зі сметаною, овочами та зеленню.


Раніше "Коментарі" опублікували рецепт сезонної закуски: як приготувати пишні оладки з кабачків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини