Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Сезон молодої картоплі дозволяє готувати різні страви, і, при цьому, не морочитися з чищенням. Картоплю смажать, варять, запікають, додають у перші страви, закуски, салати та, звичайно ж, готують як гарнір. Рецепт приготування молодої картоплі в спеціях у духовці опублікував кулінарний портал Bene Gusto.
Фото: bene-gusto.com
Вам знадобляться: 1 кг картоплі, 2 ст. л рослинної олії, 2 зубчики часнику, 1 ч. л паприки, 1 ч. л орегано, ½ ч. л солі, лавровий лист, перець.
Картоплю добре промити від залишків землі та пилу. Перед запіканням картоплю треба відварити, щоб всередині вона була м'якою, а зовні хрустіла. Кидаємо картоплю в киплячу воду і варимо не більше 10 хвилин, щоб вона не розварилася.
Поки картопля вариться, у великій мисці змішайте рослинну олію і всі спеції, в яких вона буде запікатися.
Викладаємо відварену картоплю на деко в один шар і злегка придавлюємо товкачиком, щоб вона ледь лопнула. Запікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 200°C.
Готову хрустку картоплю за бажанням можна
посипати тертим пармезаном. Це додасть страві особливої пікантності. Подавати
можна зі сметаною, овочами та зеленню.
Раніше "Коментарі" опублікували рецепт сезонної закуски: як приготувати пишні оладки з кабачків.
Новини