Головна Новини Дозвілля рецепти Секретні інгредієнти, які зроблять борщ незабутньо смачним
commentss НОВИНИ Всі новини

Секретні інгредієнти, які зроблять борщ незабутньо смачним

Досвідчені господині розповіли, як зробити борщ незабутньо смачним: названі три секретні інгредієнти

29 квітня 2022, 02:25
Поділіться публікацією:

Борщ – одна з найпопулярніших страв української кухні. І кожна господиня має свій унікальний рецепт його приготування. Але якщо ви втомилися використовувати тільки "стандартний набір" продуктів і хочете надати борщу нового смаку, можна додати кілька інгредієнтів.

Секретні інгредієнти, які зроблять борщ незабутньо смачним

Що додати в борщ / Фото: Shutterstock

Ягоди

Здавалося б, це останнє, що господині додавали б до наваристого борщу, але не варто недооцінювати користь ягід. Для деяких вони є звичним компонентом страви. Звичайно ж, йдеться про кислі ягоди, які можуть нейтралізувати солодкуватість томатів, моркви та інших овочів. У борщ рекомендується додати брусницю або журавлину, але спочатку їх потрібно помити й за допомогою блендера довести до кашоподібного стану. Потім введіть пюре в каструлю.

Розсіл

Ще один інгредієнт, який може додати борщу новий смак – це розсіл. По-перше, його кислота допомагає зберегти яскравий колір, а по-друге, сама рідина позбавляє солодкого смаку супу та надає йому потрібну кислинку. На кожний літр води слід брати по 100 мл розсолу. Додають його зазвичай при обсмажуванні буряків.

Масло

Ще гарною добавкою до борщу є вершкове масло. Якщо вам здається, що суп якийсь "порожній" чи не наваристий, то шматочок продукту допоможе виправити ситуацію, а ще збереже гарний колір страви.

Нагадаємо, якщо ви втомилися від класичного рецепту борщу, то можна приготувати крем-борщ, яким поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американський телеканал CNN включив український борщ до однієї з найсмачніших перших страв світу. Ще до списку увійшов грузинський суп харчо, нігерійський суп банга та інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини