Головна Новини Дозвілля рецепти Щоб імунітет був міцним: рецепт корисного морсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Щоб імунітет був міцним: рецепт корисного морсу

Домашній журавлинний морс обов'язковий до вживання у небезпечний епідсезон

19 листопада 2020, 12:00
Поділіться публікацією:

У журавлині міститься чимало вітамінів, зокрема С, а також це ягода є гарним профілактичним засобом, зміцнює імунітет і підвищує захисні функції нашого організму. Морс із журавлини відмінно допомагає і безпосередньо при лікуванні простудних захворювань, надаючи жарознижувальну, протизапальну і загальнозміцнювальну дії. Рецептом домашнього журавлинного морсу поділилося видання "Гастроном".

Щоб імунітет був міцним: рецепт корисного морсу

Фото: Гастроном

Знадобляться такі інгредієнти: 500 г журавлини, 2 л питної води, 2 ст. л. меду.

Спочатку потрібно підготувати ягоди: ретельно перебрати, відокремивши зіпсовані та м'яті. Потім помістити в друшляк і обережно промити проточною водою. Перекласти журавлину на паперові рушники та дати обсохнути.

Далі треба пересипати в миску і розім'яти товкачем. Сік, що виділився, віджати через марлю, складену вдвічі, в скляну місткість. Прибрати до використання в холодильник.

Тепер м'яті ягоди, що залишилися в марлі, слід перекласти в каструлю. Залити їх водою, довести до кипіння і варити на слабкому вогні 3-4 хвилини. Відвар процідити через марлю.

Потім дати відвару охолонути до 50 градусів. Додати мед і перемішати. Влити свіжовичавлений журавлинний сік. Знову перемішати. Дати домашньому журавлинному морсу повністю охолонути — і можна подавати на стіл.

Раніше ми розповіли рецепт антизастудного компоту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини