Головна Новини Дозвілля рецепти Що приготувати з гарбуза: смачні супи та салати
commentss НОВИНИ Всі новини

Що приготувати з гарбуза: смачні супи та салати

Гарбуз – універсальний плід, з якого можна зробити все, що завгодно, від супів до десертів

20 січня 2022, 01:05
Поділіться публікацією:

Сезон гарбуза у самому розпалі. Колись за його допомогою давали відсіч небажаним нареченим, а тепер готують модні крем-супи і не лише! Гарбуз — універсальний плід, з якого можна зробити все, що завгодно, від супів до десертів. Правильно приготовлені страви з гарбуза завжди смачні та корисні для здоров'я, пише Радіо MAXIMUM.

Що приготувати з гарбуза: смачні супи та салати

Рецепт - фото з відкритих джерел

Нам знадобиться:

Гарбуз 1,5 кг

Цибуля ріпчаста 2 шт.

Часник 3 зубчики

Корінь імбиру 100 г

Коріандр

Куркума

Насіння кунжуту

Овочевий бульйон 1,5л

Кінза 8 гілочок

Сіль

Перець гострий

Перець горошком

Оливкова олія 90 мл

Гарбуз (для чіпсів) 100 г

Оливкова олія 120 мл

Як приготувати суп із гарбуза:

Розігрійте духовку до 200 градусів. Розріжте гарбуз на кілька шматків, очистіть від насіння і змастіть його оливковою олією. Якщо духовка дозволяє, можна запекти цілу гарбуз, також змастивши маслом і зробивши проколи виделкою. Помістіть у духовку. Випікайте 45 хвилин|мінути|.

Гарбуз очистіть від шкірки і нашаткуйте. Наріжте кубиками цибулю, часник та імбир. У глибокій сковороді нагрійте масло|мастило|, додайте|добавляйте| дрібно нарізану цибулю, часник і імбир. Пасуйте близько 5 хв. Коли цибуля стане м'якою, додайте нарізаний гарбуз та приправи. Готуйте ще 2 хвилини.

У каструлі доведіть до кипіння бульйон, влийте суміш зі сковороди і варіть пряний суп з гарбуза на повільному вогні 20 хвилин. Поки вариться суп, приготуйте чіпси з гарбуза. Для цього наріжте гарбуз довгими тонкими смужками. Розжаріть масло в сковороді і опускайте гарбузові смужки в киплячу олію на 2-3 хвилини. Отримані чіпси викладайте на серветку, щоб увібратися зайвий жир.

Приготуйте із готового супу пюре за допомогою блендера.

Гарбуз, запечений з куркою та солодким перцем

Нам знадобиться:

Куряче філе 300 г

Гарбуз 250 г

Перець солодкий червоний 200 г (1 шт.)

Цибуля ріпчаста 100 г (1 шт.)

Часник 2 зубчики

Чебрець свіжий

Петрушка свіжа

Олія 30 мл

Сіль

Перець мелений

Як приготувати:

Очищений часник дрібно посікти ножем. Очищену цибулю наріжте кільцями або півкільцями. Зелень петрушки дрібно порубати. Зніміть з жорстких гілочок листя чебрецю. З'єднайте в глибокій тарілці нарубану зелень, часник та чебрець.

Гарбуз очистіть від твердої кірки і наріжте кубиками зі стороною приблизно 2-3 см. Солодкий перець очистіть від насіння. М'якуш перцю наріжте шматочками розміром як гарбуз. Філе промийте, обсушіть паперовими рушниками та наріжте великими шматочками розміром приблизно 3х3 см.

У форму для запікання викладіть цибулю, розподіліть її по дну. Куряче філе з'єднайте з половиною часникової начинки і викладіть зверху на цибулю у форму. Посоліть, поперчіть і збризкайте олією. Зверху на курку викладіть солодкий перець та гарбуз, розподіліть усю зелень із часником. Злегка посоліть.

Накрийте кришкою. Якщо кришки форми немає, щільно затягніть поверхню харчовою фольгою. Поставте курку з овочами у духовку. Запікайте за 180 градусів 50-60 хвилин до готовності, орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.

Нагадаємо, оскільки сезону овочі ще не закінчився, не пропустіть можливість приготувати смачний рататуй. Ця страва стала популярною завдяки відомому мультфільму про щура. Так, зірковий кулінар Ектор Хіменес-Браво розповів у Instagram, як приготувати той самий рататуй з мультика. Зберігайте рецепт овочевої запіканки та побалуйте себе здоровою їжею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини