Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Картопля — частий гість на нашому столі, адже з цього продукту виходить смачний і ситний гарнір. Видання Smak поділилося оригінальним рецептом картоплі, який неодмінно здивує вас своїм ніжним смаком і ароматом.
Для приготування страви вам знадобляться: 8-10 картоплин, 300-400 г курячого фаршу, 2 цибулини, 1 ст. л. томатної пасти, 1/3 скл. води, 100 г консервованої кукурудзи, 50 г твердого сиру, перець-сіль за смаком.
Спосіб приготування: Розігрійте духовку до 200 градусів. Невеликі картоплини помийте, протріть рушником, кожну загорніть у фольгу і відправте в духовку на 50 хвилин. Цибулю промийте, очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Сир подрібніть на крупній тертці.
Готуйте фарш: у сковорідку з розігрітим рослинним маслом викладайте курячий фарш і смажте його 5-7 хвилин. Додайте кукурудзу, томатну пасту, воду, доведіть до кипіння і тушкуйте 2-3 хвилини. Посоліть, поперчіть за смаком, перемішайте і зніміть з вогню.
Дістаньте картоплю з духовки, трохи охолодіть, з кожного зріжте "кришечку", виберіть частину м'якоті і нафаршируйте м'ясною начинкою, зверху посипте подрібненим сиром і знову поставте в духовку на 5 хвилин, щоб сир розплавився.
Порада: замість кукурудзи у фарш можна додати подрібнені маслини. М'якоть з картоплі найкраще діставати виделкою.
Готову картоплю діставайте з духовки, викладайте на широку тарілку і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати хрустку молоду картоплю в духовці.
Новини