Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Маковий пиріг — відмінне рішення завжди актуального питання: "А що у нас смачненького до чаю?" Ідеальне поєднання макової начинки з повітряним тестом підкорить всіх ласунів. Простий рецепт макового пирога в духовці опублікувало видання "Сегодня".
Знадобляться такі інгредієнти: чотири яйця, склянка цукру, 125 г вершкового масла, склянка маку, 1 ст. л. розпушувача і склянка борошна.
Спочатку поставте каструлю з водою на вогонь і проваріть мак протягом п'яти хвилин. Після накрийте каструлю кришкою і дайте маку набрякнути в окропі. Через 20 хвилин процідіть його через сито.
Далі в окремій посудині збийте жовтки з цукром і маслом. Всипте мак, борошно і розпушувач. Тепер збийте білки до м'яких піків, після акуратно введіть їх в тісто.
Можете викладати тісто у форму, змащену вершковим маслом. За бажанням, масу можна присипати горіхами.
Випікати маковий пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці потрібно 30-40 хвилин.
Раніше ми опублікували рецепт на випадок раптових гостей: як приготувати легендарний цветаєвський пиріг.
Новини