Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Цвєтаєвський пиріг з малиною — це літній варіант знаменитого яблучного пирога, рецепт якого приписують сестрам Цвєтаєвим. Цей пиріг справжня палочка-виручалочка, якщо до вас прийшли несподівані гості. Адже приготування не вимагає складних зусиль, а інгредієнти — завжди знайдуться вдома у холодильнику. Як приготувати ласощі, розповіло видання "Гастроном".
Фото: Гастроном
Для начинки знадобляться такі інгредієнти: 250 г сметани, 200-250 г цукру, 400 г малини і одне яйце. Для тіста візьміть: 120 г сметани, 120 г цукру, 240 г борошна, одну чайну ложку розпушувача, дрібку солі та 150 г вершкового масла.
Спочатку розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або в сотейнику на вогні. Тепер потрібно трохи остудити. Далі розігріваємо духовку до 180 градусів.
Потім змішайте сметану з цукром і дрібкою солі та дочекайтеся, поки розчиниться цукор. Туди додайте розтоплене масло і перемішайте. Просіяне борошно з розпушувачем всипте в суміш сметани, цукру і масла. Приступаємо до замішування м'якого тесту.
Після викладіть тісто у велику круглу форму діаметром 28-30 см і розрівняйте мокрими руками, формуючи невисокі бортики. Постарайтеся зробити товщину тесту всюди однаковою.
Переходимо до приготування начинки. У мисці злегка збийте яйце, додайте сметану і цукор, розмішайте до розчинення цукру. Якщо ягоди дуже кислі, то цукру можна додати більше.
Потім викладіть малину на тісто і залийте сметаною начинкою. Ставимо пиріг в духовку і випікаємо 35-40 хвилин. Зверніть увагу, тісто має бути пропеченим, а начинка схопитися, але при цьому залишатися м'якою і піддатливою.
Після цього дістаньте пиріг з духовки і повністю остудіть на решітці. Радимо прибрати пиріг в холодильник, тоді він стане смачніше через 3-6 годин.
Раніше ми опублікували рецепт пончиків з малиновою начинкою, яким поділилася відомий кондитер.
Новини