Головна Новини Дозвілля рецепти Рецепт на випадок раптових гостей: як приготувати цветаєвський пиріг
commentss НОВИНИ Всі новини

Рецепт на випадок раптових гостей: як приготувати цветаєвський пиріг

Цвєтаєвський пиріг з малиною - літня версія знаменитих ласощів

15 серпня 2020, 12:00 comments1410
Поділіться публікацією:

Цвєтаєвський пиріг з малиною — це літній варіант знаменитого яблучного пирога, рецепт якого приписують сестрам Цвєтаєвим. Цей пиріг справжня палочка-виручалочка, якщо до вас прийшли несподівані гості. Адже приготування не вимагає складних зусиль, а інгредієнти — завжди знайдуться вдома у холодильнику. Як приготувати ласощі, розповіло видання "Гастроном".

Рецепт на випадок раптових гостей: як приготувати цветаєвський пиріг

Фото: Гастроном

Для начинки знадобляться такі інгредієнти: 250 г сметани, 200-250 г цукру, 400 г малини і одне яйце. Для тіста візьміть: 120 г сметани, 120 г цукру, 240 г борошна, одну чайну ложку розпушувача, дрібку солі та 150 г вершкового масла.

Спочатку розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або в сотейнику на вогні. Тепер потрібно трохи остудити. Далі розігріваємо духовку до 180 градусів.

Потім змішайте сметану з цукром і дрібкою солі та дочекайтеся, поки розчиниться цукор. Туди додайте розтоплене масло і перемішайте. Просіяне борошно з розпушувачем всипте в суміш сметани, цукру і масла. Приступаємо до замішування м'якого тесту.

Після викладіть тісто у велику круглу форму діаметром 28-30 см і розрівняйте мокрими руками, формуючи невисокі бортики. Постарайтеся зробити товщину тесту всюди однаковою.

Переходимо до приготування начинки. У мисці злегка збийте яйце, додайте сметану і цукор, розмішайте до розчинення цукру. Якщо ягоди дуже кислі, то цукру можна додати більше.

Потім викладіть малину на тісто і залийте сметаною начинкою. Ставимо пиріг в духовку і випікаємо 35-40 хвилин. Зверніть увагу, тісто має бути пропеченим, а начинка схопитися, але при цьому залишатися м'якою і піддатливою.

Після цього дістаньте пиріг з духовки і повністю остудіть на решітці. Радимо прибрати пиріг в холодильник, тоді він стане смачніше через 3-6 годин.

Раніше ми опублікували рецепт пончиків з малиновою начинкою, яким поділилася відомий кондитер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини