Головна Новини Дозвілля рецепти Різдвяний Святвечір: які страви повинні бути на столі
commentss НОВИНИ Всі новини

Різдвяний Святвечір: які страви повинні бути на столі

На Святий вечір традиційно готується 12 пісних страв

5 січня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Різдво — одне з трьох найбільших свят християнства, який заведено зустрічати в колі сім'ї. За традицією, на Святвечір на столі має бути 12 пісних страв — за кількістю апостолів. І кожне з них потрібно спробувати, але доїдати їх повністю в цей вечір не можна, щоб в сім'ї панував достаток. Що ж заведено готувати напередодні Різдва?

Різдвяний Святвечір: які страви повинні бути на столі

що готувати в Святвечір (фото з відкритих джерел)

Кутя — головна страва на столі цього вечора. Вона являє собою густу кашу з роздробленої пшениці / ячменю / рису, заправлену горіхами. Також до неї можна додати багато маку, родзинок і меду — вони здавна були символами багатства і здоров'я.

Узварце приємний прохолодний напій із сушених фруктів і ягід, ще в узвар додають мед.

Вареникиготують з пісного тіста з багатьма начинками. Найчастіше — з тушкованою квашеною капустою, з капустою і грибами, з картоплею та грибами, з квасолею. Спеціально для дітей готують вареники з повидлом.

Голубці  ще однією обов'язковою стравою вважаються голубці, причому начинка в них може бути різною.   В "квасні" голубці, наприклад, кладуть начинку з рису і грибів.

Млинці — ну який же святковий стіл без них? До речі, млинчики теж можна зробити як солоденькі з сиром, так і солоні з грибами або сиром.

Пісний борщ стане прикрасою будь-якого святкового столу та обов'язково порадує всіх гостей.

Риба — можна взяти річкову або морську рибку і запекти в духовці або посмажити на сковороді.

Вінегрет — оригінальний пісний вінегрет із зеленим горошком, свіжими огірками та кукурудзяним маслом допоможе урізноманітнити святковий стіл.

Соління — ну що може бути краще смачних домашніх маринованих огірочків і помідорів, які будуть, як завжди, доречні на святковому столі?

Овочева ікра — це не тільки чудова закуска, вона також може служити чудовою основою для бутербродів.

Свіжий салатсмачний салат з білокачанної капусти та інших овочів допоможе урізноманітнити раціон і зміцнити імунітет в холодну пору.

Гарнір — це може бути що завгодно. Що готували наші прабабусі? Зазвичай варену або печену картоплю, овочеве рагу, капусняк, тушковану картоплю з капустою, пісний плов і т.д. Що краще приготувати — вибирайте самі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати рецепт салату "Різдво".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини