Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Літня пора радує різноманітністю ягід і фруктів, які особливо вдало доповнюють десертні вироби. Наприклад, малина – відмінна начинка для пончиків. Рецепт повітряних і смачних пончиків опублікувала у своєму блозі популярний кондитер Ліза Глінська.
Фото: glinskaya.com.ua
Для тіста знадобиться: 500 г пшеничного борошна, 2 яйця, 250 мл молока, 70 г цукру, 10 г солі, 50 г холодного вершкового масла, 5 г сухих дріжджів швидкої дії EXTRA і додатково – 500 мл рослинної олії (рафінованої), 100 г цукру, 3-5 г порошку кориці.
Малинова начинка складається зі 150 г малинового пюре (без кісточки), 10 г кукурудзяного крохмалю і 20 г цукрової пудри.
Для початку з'єднуємо борошно з дріжджами. Додаємо цукор, сіль. Вливаємо в чашу міксера молоко. Додаємо яйця і вершкове масло. З'єднуємо суху частину з рідкою, замішуємо тісто. Можна використовувати комбайн з насадкою "гак", оскільки процес прискориться.
Вимішувати тісто можна за допомогою рук протягом 10-15 хвилин. Спочатку маса може липнути до столу, але підсипати борошно не потрібно. Буквально через 10 хвилин вимішування тісто буде відходити від столу і не буде так прилипати. Зайве борошно може погіршити текстуру і пишність ваших пончиків. Перекладаємо тісто в миску, накриваємо сухим рушником, прибираємо в місце без протягів, на 1 годину, для підйому тесту.
Змащуємо деко вершковим маслом, посипаємо борошном. Обминаємо тісто злегка, формуємо кульки розміром з волоський горіх і на достатній відстані один від одного укладаємо на підготовлений деко. Накриваємо сухим рушником і ставимо в місце без протягів для 2-го підходу на 1,5-2 години. Обсмажуємо пончики в розігрітій олії у фритюрі. Обвалюємо в цукрі, поки пончики ще гарячі. В цукор за бажанням можна додати порошок кориці.
Для приготування малинової начинки змішуємо в сотейнику всі інгредієнти. І при постійному помішуванні вінчиком, доводимо пюре до кипіння. Кип'ятити 1 хвилину, щоб зник присмак крохмалю. Охолоджуємо. Перед використанням перемішуємо лопаткою до гладкої консистенції. Поміщаємо в кондитерський мішок (без насадки). Ножем робимо прокол в остиглому пончику та наповнюємо його малиновою начинкою.
Раніше ми опублікували три простих рецепти десертів із літніми ягодамиНовини