Головна Новини Дозвілля рецепти Пончики з малиновою начинкою: відомий кондитер поділилася рецептом
commentss НОВИНИ Всі новини

Пончики з малиновою начинкою: відомий кондитер поділилася рецептом

Кондитер Ліза Глинська розповіла секрет приготування пончиків із малиною

9 липня 2020, 12:00 comments2220
Поділіться публікацією:

Літня пора радує різноманітністю ягід і фруктів, які особливо вдало доповнюють десертні вироби. Наприклад, малина – відмінна начинка для пончиків. Рецепт повітряних і смачних пончиків опублікувала у своєму блозі популярний кондитер Ліза Глінська.

Пончики з малиновою начинкою: відомий кондитер поділилася рецептом

Фото: glinskaya.com.ua

Для тіста знадобиться: 500 г пшеничного борошна, 2 яйця, 250 мл молока, 70 г цукру, 10 г солі, 50 г холодного вершкового масла, 5 г сухих дріжджів швидкої дії EXTRA  і додатково – 500 мл рослинної олії (рафінованої), 100 г цукру, 3-5 г порошку кориці.

Малинова начинка складається зі 150 г малинового пюре (без кісточки), 10 г кукурудзяного крохмалю і 20 г цукрової пудри.

Для початку з'єднуємо борошно з дріжджами. Додаємо цукор, сіль. Вливаємо в чашу міксера молоко. Додаємо яйця і вершкове масло. З'єднуємо суху частину з рідкою, замішуємо тісто. Можна використовувати комбайн з насадкою "гак", оскільки процес прискориться.

Вимішувати тісто можна за допомогою рук протягом 10-15 хвилин. Спочатку маса може липнути до столу, але підсипати  борошно не потрібно. Буквально через 10 хвилин вимішування тісто буде відходити від столу і не буде так прилипати. Зайве борошно може погіршити текстуру і пишність ваших пончиків. Перекладаємо тісто в миску, накриваємо сухим рушником, прибираємо в місце без протягів, на 1 годину, для підйому тесту.

Змащуємо деко вершковим маслом, посипаємо борошном. Обминаємо тісто злегка, формуємо кульки розміром з волоський горіх і на достатній відстані один від одного укладаємо на підготовлений деко. Накриваємо сухим рушником і ставимо в місце без протягів для 2-го підходу на 1,5-2 години. Обсмажуємо пончики в розігрітій олії у фритюрі. Обвалюємо в цукрі, поки пончики ще гарячі. В цукор за бажанням можна додати порошок кориці.

Для приготування малинової начинки змішуємо в сотейнику всі інгредієнти. І при постійному помішуванні вінчиком, доводимо пюре до кипіння. Кип'ятити 1 хвилину, щоб зник присмак крохмалю. Охолоджуємо. Перед використанням перемішуємо лопаткою до гладкої консистенції. Поміщаємо в кондитерський мішок (без насадки). Ножем робимо прокол в остиглому пончику та наповнюємо його малиновою начинкою.

Раніше ми опублікували три простих рецепти десертів із літніми ягодами



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини