Головна Новини Дозвілля рецепти Рецепт для "ледачих": як приготувати "Медовик" без духовки
commentss НОВИНИ Всі новини

Рецепт для "ледачих": як приготувати "Медовик" без духовки

Як у домашніх умовах приготувати смачний торт "Медовик", але без випікання: покроковий рецепт десерту

24 травня 2022, 02:45
Поділіться публікацією:

"Медовик" — один із найпопулярніших тортів, тому що виходить дуже смачним, ніжним та повітряним. Але, якщо у вас немає часу на випікання десерту, тоді записуйте "ледачий" рецепт, який вийде не менш апетитним, але на його приготування піде менше часу. Секретами поділилася українська кулінарка Лілія Цвіт.

Рецепт для "ледачих": як приготувати "Медовик" без духовки

Рецепт "Медовика" (фото з відкритих джерел)

На форму діаметром 28 см або на 2 торти діаметром 20 см вам знадобляться наступні інгредієнти: 200 г меду, 200 г олії, 1 яєць, 200 г цукру, 1,5 ч. л соди, 330 г борошна.

Для крему: 1500 г сметани, 250 г цукру та 1 ванільний цукор.

Спосіб приготування: візьміть каструлю з товстим дном і високими стінками. У неї покладіть масло, додайте цукор, мед і соду. Поставте все на маленький вогонь та постійно помішуйте. Маса повинна почати кипіти й трохи пінитися. Варіть доти, доки вона не стане карамельного відтінку. Потім вимкніть вогонь, і зачекайте, поки маса охолоне до кімнатної температури. Додайте туди яйця за допомогою вінчика, потім поетапно введіть борошно, замішуйте лопаткою.

Розігрійте сковорідку, налийте туди тісто. Якщо думаєте, що пригорить, змастіть сковороду трохи маслом. Шар тіста має становити близько 1 см. Накрийте кришкою. Коли тісто підрум'янитися, переверніть його, але не накривайте кришкою. Готуйте на мінімальному вогні. Так зробіть 10 коржів, два залиште на крихту.

Тепер займіться кремом. Для цього візьміть сметану (або вершки), додайте цукор, ванільний цукор і збийте до густої пишної маси. Щедро змастіть коржі кремом і за бажанням додайте свіжі ягоди. Відправте торт в холодильник на 2 години. Змастіть торт збоку, зверху, посипте крихтою і знову відправте в холодильник, щоб він просочився.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що український блогер Alina FooDee розповіла, як приготувати торт за 10 хвилин, без випічки та за допомогою простих інгредієнтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини