Головна Новини Дозвілля рецепти Рецепт борщової заправки на зиму: борщ можна приготувати за лічені хвилини
commentss НОВИНИ Всі новини

Рецепт борщової заправки на зиму: борщ можна приготувати за лічені хвилини

Як приготувати борщову заправку на зиму: простий рецепт

26 серпня 2025, 16:36
Поділіться публікацією:

Сезон овочів у розпалі — можна не гаяти час та приготувати борщову заправку на зиму. Це універсальна заготовка — її можна не тільки додавати до борщу, а й їсти у вигляді салату. Розповідаємо, як приготувати борщову заправку. 

Рецепт борщової заправки на зиму: борщ можна приготувати за лічені хвилини

Борщова заправка. Ілюстративне фото

Для борщової заправки потрібно: 

  • Буряки — 1,5 кг, 

  • Помідори — 1,5 кг, 

  • Солодкий перець — 0,5 кг, 

  • Морква — 0,5 кг, 

  • Цибуля — 0,5 кг, 

  • Квасоля — 300 г, 

  • Соняшникова олія — 250 мл, 

  • Оцет 9% — 80 мл, 

  • Сіль — 1 ст. л, 

  • Цукор — 100 г. 

Покроковий рецепт приготування борщової заправки

1. Добре промити квасолю, залити її водою та залишити на ніч. Вранці промити ще раз, залити чистою водою — щоб вода покрила квасолю приблизно на два пальці. Квасолю відварити до напівготовності, пише видання “ТСН”.

2. Підготувати банки та кришки — простерилізувати зручним способом.

3. Добре помити моркву та буряк, почистити та натерти на крупній тертці.

4. Помити перець, очистити від плодоніжки і нарізати соломкою. Цибулю подрібнити кубиками.

5. Помідори помити, зрізати плодоніжки і пропустити через м'ясорубку до стану пюре.

6. У каструлі змішати помідори і рослинну олію, довести до кипіння, додати буряк, половину оцту та перемішати. Варити 10 хвилин від моменту кипіння. Додати моркву, цибулю і варити ще 10 хвилин. Додати перець, квасолю. Посолити і додати цукор за смаком. Перемішати і варити 15 хвилин. Влити залишки оцту, перемішати. Довести до готовності.

7. Готову борщову заправку розкласти в банки, закрити кришки, банки поставити на кришки та залишити під ковдрою до повного охолодження.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати кабачкову ікру з трьох інгредієнтів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини