Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Сезон овочів у розпалі — можна не гаяти час та приготувати борщову заправку на зиму. Це універсальна заготовка — її можна не тільки додавати до борщу, а й їсти у вигляді салату. Розповідаємо, як приготувати борщову заправку.
Борщова заправка. Ілюстративне фото
Для борщової заправки потрібно:
Буряки — 1,5 кг,
Помідори — 1,5 кг,
Солодкий перець — 0,5 кг,
Морква — 0,5 кг,
Цибуля — 0,5 кг,
Квасоля — 300 г,
Соняшникова олія — 250 мл,
Оцет 9% — 80 мл,
Сіль — 1 ст. л,
Цукор — 100 г.
Покроковий рецепт приготування борщової заправки
1. Добре промити квасолю, залити її водою та залишити на ніч. Вранці промити ще раз, залити чистою водою — щоб вода покрила квасолю приблизно на два пальці. Квасолю відварити до напівготовності, пише видання “ТСН”.
2. Підготувати банки та кришки — простерилізувати зручним способом.
3. Добре помити моркву та буряк, почистити та натерти на крупній тертці.
4. Помити перець, очистити від плодоніжки і нарізати соломкою. Цибулю подрібнити кубиками.
5. Помідори помити, зрізати плодоніжки і пропустити через м'ясорубку до стану пюре.
6. У каструлі змішати помідори і рослинну олію, довести до кипіння, додати буряк, половину оцту та перемішати. Варити 10 хвилин від моменту кипіння. Додати моркву, цибулю і варити ще 10 хвилин. Додати перець, квасолю. Посолити і додати цукор за смаком. Перемішати і варити 15 хвилин. Влити залишки оцту, перемішати. Довести до готовності.
7. Готову борщову заправку розкласти в банки, закрити кришки, банки поставити на кришки та залишити під ковдрою до повного охолодження.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати кабачкову ікру з трьох інгредієнтів.