Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Якщо вам пропонують кабачки — сміливо погоджуйтесь, адже з них можна зробити надзвичайно смачну ікру. Рецепт закуски простий і не знадобиться надто багато інгредієнтів. Для цього рецепту можна брати перестиглі кабачки. Як готувати кабачкову ікру, розповідаємо детальніше далі.
Кабачкова ікра на зиму. Ілюстративне фото
Для приготування кабачкової ікри потрібно
кабачки — 3 кг (вага неочищених овочів),
майонез — 250 г,
томатна паста — 250 г,
сіль та спеції — до смаку.
Приготування закуски: покроковий рецепт
1. Потрібно ретельно вимити кабачки. Якщо овочі перестиглі — варто зрізати шкірку та видалити насіння. Кабачки порізати невеликими шматочками.
2. Відварити у підсоленій воді — 10-20 хвилин (чим довше кабачки варяться, тим менше часу потрібно буде на приготування ікри).
3. Зцідити воду з кабачків, а коли охолонуть — трохи віджати зайву воду. Так ікра буде густішою.
4. Охолоджені кабачки перемолоти на м'ясорубці.
5. У каструлі, де буде готуватися ікра, потрібно з'єднати кабачки, майонез та томатну пасту. Солити варто поступово — додаючи невелику кількість солі у процесі приготування.
6. Довести ікру до кипіння та варити на слабкому вогні до готовності (поки ікра не стане однорідною за смаком та не відчуватимуться частинки кабачків). Ікру обов'язково часто перемішувати. Під час варіння варто бути обережними та за можливості захистити руки та обличчя від потрапляння гарячого продукту.
7. Готову ікру розікласти у попередньо простерилізовані банки, закрутити простерилізованими кришками.
8. Банки перевернути на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання. Зберігати таку ікру можна у прохолодному місці.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав про рецепт пікантної закуски на зиму — огірки по-корейськи.