Головна Новини Дозвілля рецепти Прикраса новорічного столу: рецепт котлет «Ялинкові шишки»
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикраса новорічного столу: рецепт котлет «Ялинкові шишки»

Це котлетки не тільки смачні, але і тематичні та красиві

22 грудня 2020, 12:00 comments1046
Поділіться публікацією:

Що приготувати на Новий рік 2021 — питання, яке турбує багатьох господинь, адже хочеться, щоб страви були не тільки смачними, а й оригінальними, по-особливому прикрашені. Свій святковий стіл можна поповнити ще котлетками "Ялинкові шишки", які точно здивують своїм виглядом, смаком і стануть справжньою окрасою. Що потрібно для рецепта?

Прикраса новорічного столу: рецепт котлет «Ялинкові шишки»

як приготувати "Ялинкові шишки" / фото: hlebopechka

Інгредієнти: 400 г листкового тіста, 500 г курячого філе, 1 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. панірувальних сухарів, 1 ріпчаста цибуля, 1-2 яйця, сіль і перець (на смак).

Спосіб приготування: візьміть куряче філе або грудку і половину цибулі, подрібніть їх на м'ясорубці. Якщо для страви будете використовувати курячу грудку, тоді в фарш варто додати 1 яйце. Частину половинки цибулі, яка залишилася наріжте дрібними кубиками, обсмажте на сковороді та додайте у фарш. Туди ж і панірувальні сухарі та спеції, все ретельно перемішайте.

Розморозьте листкове тісто і розділіть на 8 рівних квадратів. Свій фарш також розділіть на 8 частин і викладіть в середину кожного квадрата. З'єднайте кути, потягнувши за них, потім зліпіть шви так, щоб фарш в них не потрапив. З'єднати всі шви в один (як ніби ліпіть пиріжки). Підверніть, згладьте шви та переверніть свою "шишку" вниз. Так виконайте і з іншими квадратами. Після цього, змастіть поверхню кожної "шишки" збитим яйцем.

Прикраса новорічного столу: рецепт котлет «Ялинкові шишки» - фото 2
Прикраса новорічного столу: рецепт котлет «Ялинкові шишки» - фото 3
Прикраса новорічного столу: рецепт котлет «Ялинкові шишки» - фото 4
Прикраса новорічного столу: рецепт котлет «Ялинкові шишки» - фото 5
Прикраса новорічного столу: рецепт котлет «Ялинкові шишки» - фото 6

Далі візьміть одну заготовку і ножицями по середині зробіть невеликий надріз, не зачіпаючи фарш. Робіть надрізи праворуч в шаховому порядку від попередніх, а потім і зліва, щоб ваша котлетка була зовні схожа на шишку. Викладайте їх на деко, попередньо змастивши олією. Відправляйте в розігріту духовку і випікайте при 190 градусах 25-30 хвилин до рум'яної скоринки. Все, страва готова! Можна її прикрасити та подавати на стіл. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати оригінальну закуску "Новорічний сюрприз".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини